注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

向阳英语教育的博客

热忱欢迎广大学子及英语爱好者咨询交流,有意者可加QQ965920830

 
 
 

日志

 
 
关于我

三尺讲台是我的T台。选择了就不后悔,在与教育流氓叫板的呐喊声中像自己手中的粉笔一样,给孩子们描绘美好的未来,自己变成微不足道的粉末。

网易考拉推荐

高三复习微练习三十  

2016-04-08 14:11:43|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

高三复习微练习三十

一.选择题

1. Canada is _______ second only to Russia, _______ second biggest country in the world, which is home to a lot of wild animals and plants.  (B)

  A. the, the           B. /, the            C. the, /              D. /, /

second only to…:仅次于……,固定结构;the second biggest country:第二大国家,序数词前要用定冠词。

2Finally we all agreed that hiring          car was          best way to get there. (D)

Athea             Bthethe    Caa           Dathe

句意为:最后我们一致同意租一辆车去那里是最好的办法。第一空是泛指租用一辆车,应用不定冠词a;第二空形容词最高级前用定冠词the,表示最好的方式

3Australia is one of the few countries          people drive on the left.  (A)

Awhere       Bthat    Cwhen           Dwhich

此句包含一个定语从句,先行词为the few countries,且从句中缺少地点状语,所以应用关系副词where引导。

4         her angerMaria turned around and walked away from him. (C)

AControlled       BBeing controlled  CTo control         DControl

为了控制愤怒,Maria转身离开了他。根据语境可知,此处应用动词不定式作目的状语。

5The police arrived         the situation became calmer and then returned to normal. (A)

A. after which      B. since which     C. before which      D. in which

考查定语从句。分析题干可知,逗号后为非限制性定语从句,先行词为逗号前的整句话。根据语境可知,after which为正确答案。

6Lily’s mother remained strongly       the idea of Lily’s going abroad for a further study.

Aopposing          Bopposed    Cbeing opposed to        Dopposed to  (D)

句意为:Lily的妈妈强烈反对她出国深造。固定搭配be opposed to sth.“反对,不赞成。而此处的系动词beremain来替代。

7. --I regret spending three hours chatting about nothing with my friends at the party when I should have been preparing for the coming exam.

   --Learn to control next time. You know, ________.   (A)

   A. friends are the thieves of time          B. Friends agree best at distance

   C. Friends must part                    D. A friend in need is a friend indeed

谚语考查,答案A符合句意。朋友是时间的窃贼。

8. The thought did _______ to me ________ I should buy some flowers for my mother. (A)

   A. occur, that       B. occurred, it        C. occur, /       D. occur, what

前半部分用occur的强调形式表示突然想到;后半部分缺少同位语从句的引导词that

9. While playing pingpong, our eyes see the ball coming, judge its speed and then hit it back ________ it should go. D

     A. when           B. why           C. what           D. where

where引导地点状语从句,修饰动词hit

10. --Why did you drop the chance of earning big money?  C

--________. You know, I don’t want to get rich by taking risks.

  A. All is well that ends well         B. One man’s meat is another’s poison

  C. Better safe than sorry            D. No sweet without sweat

对谚语意义理解的考查,表示求稳,不冒险。安全总比懊悔好。

11.I’ve earned my own living since I was seven         all kinds of jobs. B

Adoing       Bhaving done   Cto do      Dto have done

自从我七岁时起,我就做各种各样的工作自己谋生了。由语境可知,do all kinds of jobs发生在句子谓语动词所表动作之前,所以用having done

12. It is a _______ difficult problem, and you can work it out by yourself.  (B)

A. seeming     B. seemingly     C. seemed     D. seemedly

seemingly为副词,常放在形容词前。

13. --Why, I’ve told John hundreds of times to get up early in the morning.  (A)

   --Calm down. ________, you know.

  A. Old habits die hard                B. Bad news travels fast

  C. A word to the wise is enough        D. A miss is as good as a mile

  对话的上半部分显然是对John早晨睡懒觉习惯的埋怨。下半句用“积习难改”来安慰对方,答案为A

14. --________ is it that makes you so happy?  (B)

   --The fact ________ our team has got into the final.

  A. That, that       B. What, that         C. What, what     D. That, what

前一空为强调句的特殊问句的考查;后一空为同位语从句的考查。

15. Lying on the floor _______ aged about seven in the middle of the room, whose mother was busy preparing lunch.  (B)

  A. a boy was      B. was a boy          C. a boy is            D. is a boy

分词短语放在句首,使用倒装,后半句决定了使用的时态。

16. Jiangsu Province, also called Su ________, is called a land of fish and rice.  (D)

  A. in short        B. by short        C. at short             D. for short

for short:简称,为正确形式。

17. He got to the school a little earlier ______ he found nobody in the school. (B)

  A. than            B. when           C. then              D. before

  when引导的状语从句,容易错误地判为比较级。

18. --Why do you quit your job in the company? Everyone of us admires you for your high income.  (D)

  --______. I want to find the work in which I can better use my knowledge.

  A. The honest penny is better than the stolen dollar

  B. When the wolf grows old, the crows ride him

  C. Losers are always in the wrong

  D. The chief aim of man is not to get money

谚语考查。The chief aim of man is not to get money:人生的目的不就是为了挣钱。该谚语符合句子的情景。

19. If we do not change the way we live in this world, we will _____ the life out of this world. (B)

  A. take          B. suck         C. break          D. sink

suck the life out of…:消耗了……的生命力。

20. --Mary studies hard, but she is a little careless from time to time. I doubt whether I will give her the chance to take part in the competition.

  --______. Give her the chance, and she will give you a surprise. (B)

  A. Great men have great faults           B. Every man has his weak side

  C. Every man has his price              D. Every man has his hobby

Every man has his weak side:人人都有弱点,该谚语能和句子搭配

二.阅读理解

A

A German study suggests that people who were too optimistic about their future actually faced greater risk of disability or death within 10 years than those pessimists who expected their future to be worse.

The paper, published this March in Psychology and Aging, examined health and welfare surveys from roughly 40,000 Germans between ages 18 and 96. The surveys were conducted every year from 1993 to 2003.

Survey respondents (受访者) were asked to estimate their present and future life satisfaction on a scale of 0 to 10, among other questions.

The researchers found that young adults (age 19 to 39) routinely overestimated their future life satisfaction, while middle-aged adults (age 40 to 60) more accurately predicted how they would feel in the future. Adults of 65 and older, however, were far more likely to underestimate their future life satisfaction. Not only did they feel more satisfied than they thought they would, the older pessimists seemed to suffer a lower ratio (比率) of disability and death for the study period.

“We observed that being too optimistic in predicting a better future than actually observed was associated with a greater risk of disability and a greater risk of death within the following decade,” wrote Frieder R. Lang, a professor at the University of Erlangen- Nurenmberg.

Lang and his colleagues believed that people who were pessimistic about their future may be more careful about their actions than people who expected a rosy future.

“Seeing a dark future may encourage positive evaluations of the actual self and may contribute to taking improved precautions,” the authors wrote.

Surprisingly, compared with those in poor health or who had low incomes, respondents who enjoyed good health or income were associated with expecting a greater decline. Also, the researchers said that higher income was related to a greater risk of disability.

The authors of the study noted that there were limitations to their conclusions. Illness, medical treatment and personal loss could also have driven health outcomes.

However, the researchers said a pattern was clear. “We found that from early to late adulthood, individuals adapt their expectations of future life satisfaction from optimistic, to accurate, to pessimistic,” the authors concluded.

1. According to the study, who made the most accurate prediction of their future life satisfaction?

A. Optimistic adults.              B. Middle-aged adults.

C. Adults in poor health.         D. Adults of lower income.

2. Pessimism may be positive in some way because it causes people ________.

A. to fully enjoy their present life  B. to estimate their contribution accurately

C. to take measures against potential risks  D. to value health more highly than wealth

3. How do people of higher income see their future?

A. They will earn less money.  B. They will become pessimistic.

C. They will suffer mental illness.  D. They will have less time to enjoy life.

4. What is the clear conclusion of the study?

A. Pessimism guarantees chances of survival.

B. Good financial condition leads to good health.

C. Medical treatment determines health outcomes.

D. Expectations of future life satisfaction decline with age.

B

Early spring is the time to taste fresh bamboo shoots in many family hotels and restaurants, and have a Chinese poetic tour through one of the country’s biggest seas of bamboo.

A Tang dynasty (618-907) poem says, “You went to Yangzhou in a flowered March.” For the thousand years since, Chinese people have used that quotation to refer to any early spring travel. Here, “Yangzhou” refers to southeast China. Since ancient times, southeast China has been one of the best places to visit in spring. Light rainfall mixes with soft breezes and flower scents. It’s also a convenient place to find a hotel, dine and travel. The locals are hardworking people, and operate many family hotels and restaurants. With its lakes, traditional Chinese architecture and the bamboo forest at Anji, western Zhejiang is a place you shouldn’t miss. Zhejiang is the home of bamboo forests.

Su Dongpo, a renowned Song dynasty (960-1279) poet, said, “We could eat without meat, but couldn't live away from bamboo.” In fact, bamboo is the symbol of a pure spirit. For hundreds of years, that poem has led many Chinese to the Anji bamboo forest to experience a life far from noise. You will always remember those days in the bamboo forest and hope to return again one day.

Anji is 73 kilometers from Hangzhou. If you are departing from Beijing, there are seven trains to pick from. When you arrive, grab a bus to Hangzhou’s northern bus station, which will take about half an hour. There, you can find many buses which depart from Hangzhou to Anji. As your bus reaches the mountain, you will be astonished by the scenery. Bamboo was everywhere!

5. Where is the town of Anji?

  A. In the south of Zhejiang.              B. In the north of Zhejiang.

  C. In the east of Zhejiang.                D. In the west of Zhejiang.

6. What place does “Yangzhou” refer to in the poem “You went to Yangzhou in a flowered March.”?

  A. The southeast China.              B. The old city of Yangzhou.

  B. Jiangsu Province.                 D. Zhejiang Province.

7. Why do many Chinese like to go to southeast China in the early spring?

  A. Because of many beautiful trees, grass and flowers.

  B. Because of warm sunshine, soft breezes and light fog.

  C. Because of soft breezes, light rainfall and beautiful flowers.

  D. Because of green mountains, small rivers and high trees.

8. It can inferred that ____________.

  A. you can only go to Anji in early spring

  B. Most of the tourists go to Anji by way of Hangzhou

  C. A lot of bamboo grows in Hangzhou

  D. the locals in Anji don’t operate any family hotels and restaurants

A1—4BCAD

本文说明对未来持乐观态度的人比持悲观态度的人更容易残疾或死亡。作者通过详细的调查,从各个方面分析原因,解释乐观态度对人们身体的危害。

1. 由第四段“The researchers found that young adults (age 18 to 39) routinely overestimated their future life satisfaction, while middle-aged adults (age 40 to 64) more accurately predicted how they would feel in the future. Adults of 65 and older, however, were far more likely to underestimate their future life satisfaction.” 可知道答案。

2. 由第六段“Lang and his colleagues believed that people who were pessimistic about their future may be more careful about their actions than people who expected a rosy future.” 对自己行动更小心就是采取措施避免潜在危险

3.由倒数第三段“respondents who enjoyed good health or income were associated with expecting a greater decline” 预料更大的下降可知道答案。

4. 文章中用了大量的对不同年龄段的人的调查,得出明确的结论:随着年龄的增长,人们对未来的期望越低。

B5—8DACB

这是一篇关于春季到江南旅游的文章。文章着重介绍了迷人的竹海----浙江安吉。

5. 第二段最后一句话推断到答案。

6. “Yangzhou” refers to southeast China.”暗示了答案。

7. “southeast China has been one of the best places to visit in spring.” 告诉了答案。

8. 答案A逻辑矛盾,答案D与文章的意思相反,C答案在文章中没有交代,答案B谈到了交通情况、和文章一致。

三.任务型阅读

Cyberspacethe connections between computers in different placesconsidered as a real place where informationmessages and pictures existmirrors the real world in many ways. People ask for informationplay gamesand share hobbies. Others buy and sell products. Still others look for friendshipor even love.

Unlike the real worldhoweveryour knowledge about a person is limited to words on a computer screen. Identity and appearance mean very little in cyberspace. Rathera person’s thoughts—or at least the thoughts they type—are what really count. So even the shyest person can become a chat room star.

Usuallythis “faceless” communication doesn’t create problems. Identity doesn’t really matter when you’re in a chat room discussing politics or hobbies. In factthis emphasis on the ideas themselves makes the Internet a great place for exciting conversation. Where else can so many people come together to chatBut some Internet users want more than just someone to chat with. They’re looking for serious love relationships. Is cyberspace a good place to find loveThat answer depends on whom you ask. Some of these relationships actually succeed. Others fail miserably.

Supporters of online relationships state that the Internet allows couples to get to know each other intellectually first. Personal appearance doesn’t get in the way. But critics of online relationships argue that no one can truly know another person in cyberspace. WhyBecause the Internet gives users a lot of control over how others view them. Internet users can carefully craft their words to fit whatever image they want to give. And they don’t have to worry about what their “nonverbal” communication is doing for their image. In a sensethey’re not really themselves.

All of this may be fine if the relationship stays in cyberspace. But not knowing a person is a big problem in a love relationship. With so many unknownsit’s easy to let one’s imagination “fill in the blanks”This inevitably(不可避免地) leads to disappointment when couples meet in person. How someone imagines an online friend is often quite more different than the real person. Sobefore looking for love in cyberspaceremember the advice of Internet pioneer Clifford Stoll“Life in the real world is far richer than anything you’ll find on a computer screen.”

TitleCyberspace

The basic information about cyberspace

It connects computers in different places.

It contains informationmessages and pictures.

It is a 1.______ of the real world.

The 2.______ of cyberspace

Ask for informationplay gamesshare hobbiestradelook for relationships.

The advantages of cyberspace

Exciting conversation is more 3._____ to happen.

People from various places can come together to chat.

You can express your views whatever the 4.______ are.

Some Internet users can 5._____ their love relationships.

The 6._____ of cyberspace

You can’t truly know about a person.

Some love relationships may end up in 7.______.

The words online can be crafted to give a better 8._____.

Couples may feel 9.______ when they meet personally.

The 10._______

of cyberspace

Life in the real world is far richer than anything you’ll find on a computer screen.

1. mirror/reflection 2. usages/uses/functions 3. likely 4. topics 5. find 6. disadvantages 7. misery/failure 8. image 9. disappointed 10. conclusion

四.根据句意、首字母及中文提示写出所缺单词的正确形式

1. Not knowing which university to a_______, the girl asked her teacher for advice.

2. I stopped the car to take a short _______ (休息)as I was feeling tired.

3. Lionel Messi, having set the record for the most goals in a calendar year, is _______ (认为)the most talented football player in Europe.

4. Volunteering gives you a chance to _______ (改变) lives, including your own.

5. Knowing basic first-aid techniques will help you respond quickly to _________(紧急情况).

6. Anyone, once tested positive for H7N9 flu virus, will receive free medical t______ from our government.

7. Founded in the early 20th century, the school keeps on i________(激发) children's love of art.

8. To stay warm at night, I would fill the woodstove, then set alarm clock for midnight so I could r______ it.

9. If asked to look after luggage for someone else, ________(通知) the police at once.

10. Laura was away in Paris for over a week. When she got home, there was a pile of mail w_____ for her.

11. An artist who was recently travelling on a ferry to the southern island discovered by chance a long lost a______ Greek vase.

12. On behalf of all here, I wish you a pleasant ________(旅行) back to your country.

13. The Chinese Dream is a dream to improve people's well-being and a dream of ________(和谐), peace and development.

14. Whenever I made mistakes, the teacher pointed them out with p_______.

15. The accident caused some d________ to his car, but it's nothing serious.

16. Those poor and needy teenagers were excited to find a shop at the corner where they could buy _______(买得起) priced bikes.

17. India attained the __________(独立) in 1947, after a long struggle.

18. The parents were shocked by the news that their son needed an o_______ on his knee.

19. As the population continues to grow, the s_____ of food becomes more and more of a concern.

20. People develop a ______(偏爱) for a particular style of learning at an early age and these preferences affect learning.

21. The Forbidden City a______ streams of visitors every day, especially during national holidays.

22. Don't defend him any more. It's obvious that he ________(故意地) destroyed the fence of the garden even without apology.

23. Everything seemed to be going _____(顺利) for the first two days after I moved to New York.

24. He didn't selfishly keep for himself the money inherited from his uncle. Instead, he made a generous c______ to help the community.

25. This is by far the most ________(鼓舞人心的) movie that I have ever seen.

26. If we leave right away, _______(有希望地), we'll arrive on time.

27. Happiness and success often come to those who are good at r________ their own strengths.

28 In the global economy, a new drug for cancer, _______(不管哪里) it is discovered, will create many economic possibilities around the world.

29. Not once did it ________(想起) to Michael that he could one day become a top student in his class.

30. It's much easier to make friends when you have s______ interests.

1.attend 2.break/rest 3.considered 4.change 5.emergencies 6.treatment 7.inspiring 8.refill 9.inform 10.waiting 11.antique/ancient 12.journey 13.harmony 14.patience 15. damage 16.affordably

17.independence 18.operation 19.supply 20.preference 21.attracts 22.deliberately 23.smoothly

24. contribution 25.inspiring/encouraging 26.hopefully 27.recognizing 28.wherever 29.occur 30.similar/same

31. After much consideration I decided to r______ and left the company.

32. What a r______ suggestion you have made! Can you be a bit practical?

33. There are 11 other m______ that make up the salt water of the oceans.

34. The teacher asked the students to p______ the text before class so that they could have a better understanding of it.

35. The company may have a b_______(小册子) and you can read it to know more about it.

31. resign/retire 32. ridiculous 33.minerals 34.preview 35. brochure

五.作文

请阅读下面短文,并按要求用英语写一篇150词左右的文章。

A group of frogs were traveling through the woods. And two of them fell into a deep pit. When the other frogs saw how deep the pit was, they told the two frogs that they were as good as dead. The two frogs didn't listen and tried to jump out of the pit with all their might. The other frogs kept telling them to stop. Finally, one of the frogs heard what the other frogs were saying and gave up, so he died.

The other frog went on jumping as hard as he could. Once again, the other frogs cried at him and told him to stop and just allow himself to die. He jumped even harder and finally made himself out. When he got out, the other frogs said, "Didn't you hear us?" The frog explained to them that something was wrong with his hearing. He thought they were encouraging him the whole time.

There is power of life and death in the tongue. An encouraging word to someone who is down can lift him or her up and help them make it through the day. Be careful of what you say. Speak life to those who cross your path. The power of words—anyone can speak bad words that rob another of the spirit to go on in difficult times. But an encouraging word can go such a long way.

【写作内容】

1.用约30个词概括上面这篇文章的内容;

2.用约120个词就语言的力量发表你的看法和感受,内容包括:

 1)语言在现实生活中的正负面影响;

 2)举一个发生在你或你认识的人身上的例子,说明语言的正或负面的影响;

    3)日常生活中,我们应该如何利用好语言,让语言产生积极的影响。

After two frogs fell into a deep pit, one died because of his companions' discouraging words while the other that mistook them for encouraging ones got out. So words have powerful effects on people's attitude towards life.

We use words every day but not all of us realize their powerful influence. A student will spare no efforts to study because of others' inspiring words. On the contrary, if he is told that there is no possibility for him to succeed, he may really give up and end up as a failure totally.

My friend Mary had a traffic accident and got severely hurt. Though the chances for her recovery were little, her mother decided to tell a lie in order to cheer her up. It was the power of words that actually helped her stand up and walk again.

In conclusion, when faced with negative and discouraging remarks, we ought to turn a deaf ear to them as they will destroy our hope and faith. What matters more to us are those positive words that make us highly inspired and motivated. In the meantime, give our positive words to people around us because they will give us theirs in return.

随着生活水平不断提高,电子媒体日益普及。请你根据下面照片所展示的不同读书方式,结合自身实际写一篇150字左右的英语短文。内容包括以下要点:

1. 30词左右概述照片内容;

2. 这幅照片所展示何种社会现象及造成该现象的原因;

3. 你更偏爱哪种读书方式,并陈述理由(至少2点);

 

 

 

 

 

 

As we can see from the picture, an older person and a young man are both absorbed in reading, but in completely different ways: one from books, the other on the mobile.

This picture vividly delivers a message to us that some people prefer to read electronic books while others hold on to the traditional way of reading. One dominating factor accounting for the phenomenon is that the rapid development of our society makes it possible for the majority of people to have access to e-products. What’s more, some people turn to e-products simply for the benefit of convenience.

As for me, I would rather choose the former, for some obvious reasons. To begin with, if we read electronic books, a lot of paper would be saved. More importantly, electronic books allow me to gain knowledge whenever and wherever I am, which saves a lot of time that would otherwise be wasted.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  评论这张
 
阅读(70)| 评论(2)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017