注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

向阳英语教育的博客

热忱欢迎广大学子及英语爱好者咨询交流,有意者可加QQ965920830

 
 
 

日志

 
 
关于我

三尺讲台是我的T台。选择了就不后悔,在与教育流氓叫板的呐喊声中像自己手中的粉笔一样,给孩子们描绘美好的未来,自己变成微不足道的粉末。

网易考拉推荐

高三复习微型练习二十四  

2016-02-26 15:38:13|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

高三复习微型练习二十四

一.单选题

1The driver was at        loss when       word came that he was forbidden to drive because of speeding.  (D)

Aathe      B//    Cthethe            Da/

2Im not sure whether I will have anything else to do tomorrow.        I will try every possible means to come to the party.    (B)

AEven though           BAnyhow   CIf so     DInstead

3LookThe ground is wet. It must have rained last night       (B)

Ahasnt it         Bdidnt it   Cmustnt it  Dhadnt it

4       one and a half months enough for the project to be finished?  (C)

—I am afraid not. The professor is ill and only after he recovers        go on with it.

      AIshe can      BArehe can  CIscan he       DArecan he

5Due to the widespread       of this medical technologymore diseases can be discovered and treated at an early stage.  (B)

Apresentation      Bapplication   Cqualification     Dappreciation

6—What do you think of the 2016 Spring Festival Party?  (A)

—WellgreatBut I dont think much of          held last year. 

Athe one     Bit   Cone          Dwhich

7The traffic rule says young children under the age of four and        less than 40 pounds must be in a child safety seat. (D)

Abeing weighed         Bto weigh   Cweighed       Dweighing 

8—I wonder what makes you a successful manager. (D)

—I          as a waiter for five yearswhich contributes a lot to my todays work.

Aserve        Bhave served   Chad served      Dserved

9        as long as I’m with natureI don’t care. (A)

AHowever tough the journey is  BWhatever tough the journey is

CHowever the journey is tough  DWhatever the journey is tough

10— It’s no easy task to catch a ticket on a website that receives 1 billion clicks daily. (D)

—I can’t agree with you more. There          be errors for every single step.

Ashould      Bmust  Cwill      Dcan

11—How dangerous it was! (B)

—Yesbut for the passer?by’s quick actionthe girl         .

Awas drowned   Bcould have been drowned

Chad drowned  Dshould be drowned

12—Do you have anything to say for yourselves?  (D)

—Yesthere is one point         we must insist on.

Awhy  Bwhere  Chow  D/

13Cherya car maker in Anhui provincesold nearly 700000 units in 2011with the total value

       it was in 2005.  (A)

Amore than three times what  Bthree more times than that

Cover three times than what   Dover three times of that

14. –-Why didn’t you help me?  (C)

   ---I would have _____ I didn’t have the money.

   A. still      B. otherwise     C. but       D. or

15. This jacket is too big, even with a sweater ______.  (D)

   A. above     B. outside      C. beyond      D. underneath

16. ----Lucy wouldn’t take her medicine last night, would she?  (B)

   ----______.

A.     Not, but I wish she would.   B. No, but I wish she had

C.  Yes, I wish she did         D. No, But I wish she took

17. ----Hasn’t she finished writing the report?  (D)

   ----No, but he ______.

  A. should do     B. shouldn’t have    C. ought to do    D. ought to have 

18. ----May I come round in the morning?  (C)

   ----Yes, ______.

  A. take your time      B. never mind      C. please do     D. take it easy

19. ----Look, what is he doing over there?   (C)

   ----As far as I know, he is reading a note _____ the present from his aunt with passion.

   A. attaching with    B. attaching on    C. attached to   D. attached for 

20. We regret to ______ you the wrong merchandise by mistake. (B)

   A. send        B. have sent     C. have been sent   D. sent

二.阅读理解

A

What makes a gift specialIs it the price you see on the gift receiptOr is it the look on the recipient’s face when they receive it that determines the true valueWhat gift is worth the most?

This Christmas I was debating what to give my father. My dad is a hard person to buy for because he never wants anything. I pulled out my phone to read a text message from my mom saying that we were leaving for Christmas shopping for him when I came across a message on my phone that I had locked. The message was from my father. My eyes fell on a photo of a flower taken in Wyomingand underneath a poem by William Blake. The flowera lone dandelion standing against the bright blue skyinspired me. My dad had been reciting those words to me since I was a kid. That may even be the reason why I love writing. I decided that those words would be my gift to my father.

I called back. I told my mom to go without me and that I already created my gift. I sent the photo of the cream?colored flower to my computer and typed the poem on top of it. As I was arranging the details another poem came to mind. The poem was written by Edgar Allan Poemy dad recited it as much as he did the other. I typed that out as well and searched online for a background to the words of it. The poem was focused around dreamingand after searching I found the perfect picture. The image was painted with blues and greens and purplestwisting together to create the theme and wonder of a dream. As I watched both poems passing through the printerthe white paper coloring with words that shaped my childhoodI felt that this was a gift that my father would truly appreciate.

Christmas soon arrived. The minute I saw the look on my dad’s face as he unwrapped those swirling black letters carefully placed in a cheap frameI knew I had given the perfect gift.

1The idea for a special gift began to form when the author was         .

Adoing shopping             Bhaving a debate

Creading a message                  Dleaving for Wyoming

答案 根据第二段第三句“I pulled out...when I came across a message...”可知,作者在阅读来自母亲的一条短信时,看到了一直储存在自己手机里的来自父亲的一条信息,正是这条信息让作者对圣诞礼物的准备有了新的打算。A项中的doing shopping只是作者的妈妈和作者的打算,并未发生;B项中的having a debate出现在作者想到这份特殊礼物之前;D项中怀俄明州在文中出现过,但它只是作者信息中图片的拍摄地点,与准备礼物无关。

2The author’s inspiration for the gift came from         .

Aa photo of a flower    Ba story about a kid

Ca call from the mother  Da text about Christmas

答案 根据第二段倒数第四句“The flower...inspired me.”可知,是蒲公英花的照片启发了给父亲准备什么样的礼物。

3The underlined word “it” in Paragraph 3 refers to a poem by         .

Athe father  Bthe author   CWilliam Blake  DEdgar Allan Poe

答案 此处it指此句的typed that中的that,而由as well可知,此处的that指上句中recited it中的itit指前句中的the poem,再由“The poem was written by Edgar Allan Poe...”推知,文中the words of it中的it应指Edgar Allan Poe写的诗歌。

4The author made the gift by         .

Asearching for the poems online  Bdrawing the background by hand

Cpainting the letters in three colors  Dmatching the words with pictures

答案 根据第三段可知,作者通过看图片信息获得灵感后,在电脑上输入了父亲所喜爱的诗歌,并为这些诗歌配了寓意深刻的背景图片。故D把文字与图片相搭配符合题意。

5What is the main purpose of the passage?

ATo show how to design images for gifts.

BTo suggest making gifts from one’s heart.

CTo explain how computers help create gifts.

DTo describe the gifts the author has received.

答案 本题考查考生理解全文、提炼信息、概括总结的能力。对比四个选项,A项意为如何为礼物设计样式,与文章中心不符;B项意为建议发自内心地制作礼物,体现了作者的写作目的;C项意为解释如何使用电脑来创造礼物,偏离了文章的主题;D项意为描述作者已收到的礼物,而文章并未提及作者收到礼物,此项本身即为错误选项。

B

Pride and Prejudice for the Modern Woman

Let us imagine how Pride and Prejudice, Jane Austen's most famous work, might be updated, 200 years on.

Austen's popularity is rooted in her intelligence. But today she would certainly have had a very different life, as would her characters. Here's my own suggestion…

It is a truth finally and universally acknowledged that a single woman with brains deserves to have equal opportunities to men, however disadvantaged she may feel by sexism.

“My dear husband,” said his hopeful wife one day, “have you heard that the local store, standing empty for so long, is taken over by a bright young businesswoman?”

Her dull and indifferent husband replied that he had not.

“But it is, it is,” she replied excitedly.

Mr. Dull-Husband made no reply.

“Don't you want to know her plans?” she cried with some impatience.

“Well, clearly you think it matters to your silly little head… so I'd better listen.”

“Well, my dear, the rumor is that she has already set up a string of successful businesses in northern England, though how a woman can know anything about that is beyond me. She will move in herself next month.”

“What is her name?”

“Bingley.”

“Is she married or single?”

“What a question! And none of your business. But her coming will be a fine thing for our five boys.”

“How so? How can it possibly affect them?”

“My dear love; those lazy boys need something to wake them up. There are bound to be jobs going.”

“Is that her point in settling here? Surely as a woman she has simply taken a fancy to the place.”

“Nonsense, my love, how little you've noticed the world has changed. She's got a first-rate degree and some sort of business qualification, I'm told. She surely needs one of our boys! Perhaps you might give her a call.”

“Me? No. Perhaps you can take an interest. You still have your looks, after all. She may even offer you a job.”

“Oh, that's not likely. These new chances belong to the younger generation. But now you mention it, I think I'll go along all the same.”

And Mrs Bennet went along. That was 10 years ago. She is now managing director of a FTSE-listed company.

... It would remain the case, of course, that Mrs. Bennet would be one of very few women on the company board, that her salary would be lower than her male colleagues, her bonus of a more “female” dimension and her lifespan among the city’s business leaders shorter than theirs. Still, she'd no doubt have enjoyed Davos — and might even have hobnobbed (攀谈) with influential figures.

6. Which of the following is TRUE according to the passage?

A. Austen was born 200 years ago.                B. Austen rewrote Pride and Prejudice.

C. Austen's success lies in her wisdom.          D. Austen's updated work gains popularity.

7. The underlined part in the passage suggests that Mrs Bennet ________.

A. had mixed feelings of admiration and surprise about Bingley

B. felt kind of worried and doubtful about Bingley

C. was extremely anxious to meet Bingley

D. had a great curiosity about Bingley

8. In the eyes of Mrs Bennet, Bingley surely needed one of their boys to ________.

A. get married to         B. work for her   C. help her move in  D. take over her store

9. What does the writer intend to tell us?

A. Women with brains can also be as successful as men.

B. Women have to pay a high price for success.

C. A judgment must be made free from prejudice.

D. Sex discrimination still exists nowadays.

6.C 细节理解题。由第一段第一句Austens popularity is rooted in her intelligence.我们可以发现Austen的成功主要由于她的智慧。所以正确答案为C

7.A 句意理解题。由文章划线句子how a woman can know anything about that is beyond me可知Mrs BennetBingley有羡慕和吃惊的复杂情感,因此正确答案为A

8.B 推理判断题。由文中的句子those lazy boys need something to wake them up. There are bound to be jobs going.可知Mrs Bennet推测出Bingley需要工人,他们的儿子有机会为她工作。

9.D 推理判断题。由文章最后一段可知,在当今性别歧视仍然存在,因此,正确答案为D

C

Mothers and daughters go through so much yet when was the last time a mother and daughter sat down to write a book together about it all? Perri Klass and her mother, Sheila Solomon Klass, both gifted professional writers, prove to be ideal co-writers as they examine their decades of motherhood, daughterhood, and the wonderful ways their lives have overlapped (重叠).

Perri notes with amazement how closely her own life has mirrored her mother’s: both have full-time careers both have published books, articles, and stories; each has three children; they both love to read. They also love to travel in fact, they often take trips together. But in truth, the harder they took at their lives, the more they acknowledge their big differences in circumstance and basic nature.

A child of the Depression, Sheila was raised in Brooklyn by parents who considered education a luxury for girls. Starting with her college education, she has fought for everything she’s ever accomplished. Perri, on the other hand, grew up privileged in the New Jersey suburbs of the 1960s and 1970s. For Sheila, wasting time or money is a crime, and luxury is unthinkable while Perri enjoys the occasional small luxury, but has not been successful at trying to persuade her mother into enjoying even the tiniest thing she likes.

Each writing in her own unmistakable voice, Perri and Sheila take turns exploring the joys and pains, the love and bitterness, the minor troubles and lasting respect that have always bonded them together. Sheila describes the adventure of giving birth to Perri in a tiny town in Trinidad where her husband was doing research fieldwork. Perri admits that she can’t sort out all the mess in the households, even though she knows it drives her mother crazy. Together they compare thoughts on bringing up children and working, admit long-hidden sorrows, and enjoy precious memories.

Looking deep into the lives they have lived separately and together, Perri and Sheila tell their mother-daughter story with honesty, humor, enthusiasm, and admiration for each other. A written account in two voices, Every Mother Is a Daughter is a duet (二重奏) that produces a deep, strong sound with the experiences that all mothers and daughters will recognize.

10. Why does Perri think that her own life has mirrored her mother’s?

A. They both have gone through difficult time.

B. The have strong emotional ties with each other.

C. They have the same joys and pains, and love and bitterness.

D. They both have experiences as daughter, mother and writer.

11. The word “luxury” in Paragraph 3 means ________.

A. something rare but not pleasant  B. something that cannot be imagined

C. something expensive but not necessary  D. something that can only be enjoyed by boys

12. What is Paragraph 4 mainly about?

A. The content of the book.  B. The purpose of the book.

C. The influence of the book.  D. The writing style of the book.

13. How are women’s lives explored in this book?

A. In a musical form.      B. Through field research.

C. With unique writing skills.  D. From different points of view.

本篇文章记录了一对经历相像的母女,她们都经历了女儿、母亲的阶段,又都是一个成功的作家。相同的天分,相同的感觉,成就了一对母女作家二重奏。

10.D。事实细节题。由第二段“Perri notes with amazement how closely her own life has mirrored her mother’s: both have full-time careers; both have published books, articles, and stories; each has three children; they both love to read.” 可得出答案:皮埃尔惊奇的记录下她自己的生活是妈妈的写照:都有全职事业;都出版书、文章和故事;都有三个孩子。  A. 都经历了困难年代    B. 相互之间有强烈的感情联系   C. 她们有相同的快乐和痛苦,爱和痛苦    D. 她们都有做过母亲、女儿和作家的经历。

11.C。词义推断题。由第三段第一句话“A child of the Depression (大萧条), Sheila was raised in Brooklyn by parents who considered education a luxury for girls.” 可得知教育在经济大萧条时期,教育是很昂贵的投资, 所以对于女孩来说就不是一项必需的事情。

12.A。由第四段的“Sheila describes the adventure of giving birth to Perri in a tiny town in Trinidad where her husband was doing research fieldwork. ” “Together they compare thoughts on bringing up children and working, admit long-hidden sorrows, and enjoy precious memories.” 可以知道这一段描述的是母女俩作品中的内容。

13.D。文章中写到母女的生活经历,思想感情,对社会的理解可以知道,作者是从不同的角度去描述妇女的生活。

三.任务型阅读  请认真阅读下列短文, 并根据所读内容在文章后表格中的空格里填入最恰当的单词。注意:每空格1个单词。

The job of raising children is a tough one. Children don't come with an instruction handbook. And each child is different. So parents sometimes pull their hair out in frustration, not knowing what to do. But in raising children---as in all of life---what we do is influenced by our culture. Naturally then, American parents teach their children basic American values.

To Americans, the goal of parents is to help children stand on their own two feet. From infancy, each child may get his or her own room. As children grow, they gain more freedom to make their own choices. Teenagers choose their own forms of entertainment, as well as the friends to share them with. When they reach young adulthood, they choose their own careers and marriage partners. Of course, many young adults still seek their parents' advice and approval for the choices they make. But once they "leave the nest" at around 18 to 21 years old, they want to be on their own, not "tied to their mother's apron strings."

The relationship between parents and children in America is very informal. American parents try to treat their children as individuals ─ not as extensions of themselves. They allow them to fulfill their own dreams. Americans praise and encourage their children to give them the confidence to succeed. When children become adults, their relationship with their parents becomes more like a friendship among equals. But contrary to popular belief, most adult Americans don't make their parents pay for room and board when they come to visit. Even as adults, they respect and honor their parents.

Most young couples with children struggle with the issue of childcare. Mothers have traditionally stayed home with their children. In recent years, though, a growing trend is to put preschoolers in a day care center so Mom can work. Many Americans have strong feelings about which type of arrangement is best. Some argue that attending a day care center can be a positive experience for children. Others insist that mothers are the best caregivers for children. A number of women are now leaving the workforce to become full-time homemakers.

Disciplining children is another area that American parents have different opinions about. Many parents feel that an old-fashioned spanking helps youngsters learn what "No!" means. Others prefer alternate forms of discipline. For example, "time outs" have become popular in recent years. Children in "time out" have to sit in a corner or by a wall. They can get up only when they are ready to act nicely. Older children and teenagers who break the rules may be grounded, or not allowed to go out with friends. Some of their privileges at home like TV or telephone use may also be taken away for a while. Although discipline isn't fun for parents or children, it's a necessary part of training.

Being a parent is a tall order. It takes patience, love, wisdom, courage and a good sense of humor to raise children. Some people are just deciding not to have children at all, since they're not sure it's worth it. But raising children means training the next generation and preserving our culture. What could be worth more than that?

Title: The Job of Raising Children

Paragraph outline

Supporting details

Introduction

It is no easy task to bring up children. Parents sometimes feel very 1    , not knowing what to do.

The goal of parents

They help children to be 2  _  instead of depending on parents.

The relationship between parents and children

An informal relationship exists between American parents and children.

● Children are praised and 3     to realize their dreams.

● Children are treated 4    more like friends.

The issue of childcare

Most young couple struggle with this issue. 

● 5    , mothers stayed home with kids.

● Recently, a day care center is where preschoolers are put.

● There is an 6     over whether attending a day care center is a positive experience for children.

Ways to 7  __  children

American parents have different opinions.

● "Time outs" have become 8     in recent years.

● 9     away some privileges is a way to punish some older children and teenagers.

Conclusion

Raising children takes patience, love, wisdom, courage etc., but it is 10     .

1. frustrated 2. independent 3. encouraged 4. equally 5. Traditionally 6. argument 7. discipline

8. popular 9. Taking 10. worthwhile

四.写作  请根据以下英语提示写一篇150字的短文。

要求:可参考已经给出的句子,结合自己的生活体验进行合理想象。

Competition is everywhere nowadays, and we often find competition and cooperation at the same time. Competition together with cooperation lets us get the best out of what we are doing.

参考范文:

Competition is a common phenomenon in our everyday life. We compete when we play games; we try to do better than others in our study, and there is a constant competition for jobs, happiness and so on. To some extent, we can say competition is one of the motive forces of what we are doing.

The truth is that competition is hand in hand with cooperation at the same time. In a football game, each team is competing with the other team, but each member of the team is cooperating with his teammates. In most cases, we can’t do competition without cooperation. Thus they are equally important.

When we are in competition, we can’t forget cooperation. It is thought that pure competition leads to failure, especially in this modern time. Only competition together with cooperation helps us a great deal in obtaining our goals and satisfying our needs.


  评论这张
 
阅读(60)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017