注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

向阳英语教育的博客

热忱欢迎广大学子及英语爱好者咨询交流,有意者可加QQ965920830

 
 
 

日志

 
 
关于我

三尺讲台是我的T台。选择了就不后悔,在与教育流氓叫板的呐喊声中像自己手中的粉笔一样,给孩子们描绘美好的未来,自己变成微不足道的粉末。

网易考拉推荐

高三复习小练习17  

2016-01-04 18:58:26|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
一.单选题

1. You seem not to have grasped _____ I meant, _____ upsets me. (C)

  A. what, that     B. which, that      C. what, which      D. that, what

2. Jane's grandmother had wanted to write       children’s book for many years, but one thing or another always got in        way. (D)

A. a;不填        B. the; the         C.不填;the              D. a; the

3. The failure was a big________ to him, but he wasn't discouraged and soon got as enthusiastic as ever. (A)

A. blow      B. issue            C. excuse         D. factor

4. Have you ever heard of the trees that are home        animals both on land and sea? (B)

A. about              B. to              C. with                 D. over

5. There are so many flowers here, You may take any one ______ you like.  (A)

  A. that      B. which      C. it        D. what

6. If you miss this chance, it may be years ______ you get another one. (B)

  A. as        B. before     C. since      D. after

7. ---I hear you invited many honored guests to your birthday party.    (B)

  ---Yes, but most of the invitations were ______ for some emergency.

  A. canceled                 B. declined         C. abandoned         D. resisted

8. ---Well, did you miss the early train ?  (D)

  ---Yes, but had I hurried, I ______.

  A. shouldn’t                     B. hadn’t had                C. wouldn’t           D. wouldn’t have

9.--- Please don’t call me between 8:00 and 10:00 when we will be having an important meeting.

  ---______!  (B)

  A. Make it    B. Got it           C. Take it              D. Remember it

10. We have seen many good policies for the Chinese people, ______ the new government brings in benefiting all the citizens.  (C)

  A. who      B. where            C. which               D. when

11. ---2015 is a successful year for us.  (D)

   ---______, and ______.

  A. So it is; so 2016 will                   B. So is it; so 2016 will

  C. So is it; so will 2016                D. So it is; so will 2016

12. ---Look, the latest iPad mini is very fantastic!  (B)

   ---If only I ______ the money to buy one.

  A. have     B. had                 C. had had             D. will have

13. Andy is content with the toy. It is          he has ever got. (D)

A. a better      B. the better                C. a best           D. the best

14. If you come to visit China, you will ______ a culture of amazing depth and variety. D

 A. develop                     B. create                C. substitute           D. experience

15. It is lucky we booked a room, or we ______nowhere to stay now. C

A. had                    B. had had             C. would have        D. would have had

16. Sometimes I act as listening ear for fellow students _______ what is bothering themA

A. to talk over         B. talked over        C. talk over           D. having talked over

17.       a single word can change the meaning of a sentence, a single sentence can change the meaning of a paragraph. A

A. Just as          B. Even though         C. Until         D. Unless

18. Video games can be a poor influence if ________ in the wrong hands. D

A. to leave         B. leaving            C. leave          D. left

19. — Can you come to a party on Saturday, Peter?

— Oh, ______I'm already going out, I'm afraid.A

A. what a pity!            B. don't ask!          C. how come?        D. so what?

20. It was when we were returning home ________ I realized what a good feeling it was to have helped someone in trouble. B

A. which        B. that        C. where              D. how

二.阅读题

A

The morning had been a disaster. My tooth was achingand I’d been in an argument with a friend. Her words still hurt, “The trouble with you is that you won’t put yourself in my place. Can’t you see things from my point of view” I shook my head stubbornly—and felt the ache in my tooth. I’d thought I could hold out till my dentist came back from holiday, but the pain was really unbearable. I started calling the dentists in the phone book, but no one could see me immediately. Finally, at about lunchtime, I got lucky.

“If you come by right now, ” the receptionist said, “the dentist will fit you in.”

I took my purse and keys and rushed to my car. But suddenly I began to doubt about the dentist. What kind of dentist would be so eager to treat someone at such short noticeWhy wasn’t he as busy as the others?

In the dentist’s office, I sat down and looked around. I saw nothing but the bare walls and I became even more worried. The assistant noticed my nervousness and placed her warm hand over my ice-cold one.

When I told her my fears, she laughed and said, “Don’t worry. The dentist is very good.”

“How long do I have to wait for him” I asked impatiently.

“Come on, he is coming. Just lie down and relax. And enjoy the artwork, ” the assistant said.

“The artwork” I was puzzled.

The chair went back. Suddenly I smiled. There was a beautiful picture, right where I could enjoy it: on the ceiling. How considerate the dentist was! At that moment, I began to understand what my friend meant by her words.

What a relief!

1. Which of the following best describes the author’s feeling that morning?

A. Cheerful.              B. Nervous.                C. Satisfied.                  D. Upset.

2. What made the author begin to doubt about the dentist?

A. The dentist’s agreeing to treat her at very short notice.

B. The dentist’s being as busy as the other dentists.

C. The surroundings of the dentist’s office.

D. The laughing assistant of the dentist.

3. Why did the author suddenly smile?

A. Because the dentist came at last.

B. Because she saw a picture on the ceiling.

C. Because she could relax in the chair.

D. Because the assistant kept comforting her.

4. What did the author learn from her experience most probably?

A. Strike while the iron is hot.   B. Have a good word for one’s friend.

C. Put oneself in other’s shoes.  D. A friend in need is a friend indeed.

1.D。从第一段中的a disaster, aching, hurt等字眼,我们可以推断出那天早晨作者的感觉是upset(烦恼的、生气的)

2.A。根据第三段中的“But suddenly I began to doubt about the dentist. What kind of dentist would be so eager to treat someone at such short notice可确定答案为A项。

3.B。根据倒数第二段中的“...suddenly I smiled. There was a beautiful pictureright where I could enjoy iton the ceiling.”可知,答案为B项。

4.C。由倒数第二段中的“At that moment, I began to understand what my friend meant by her words.”及第一段中朋友说的话“The trouble with you is that you won’t put yourself in my place.”可知,答案为C项。

B

In 1974, after filling out fifty applications, going through four interviews, and winning one offer, I took what I could get—a teaching job at what I considered a distant wild area: western New Jersey. My characteristic optimism was alive only when I reminded myself that I would be doing what I had wanted to do since I was fourteen—teaching English.

School started, but I felt more and more as if I were in a foreign country. Was this rural area really New JerseyMy students took a week off when hunting season began. I was told they were also frequently absent in late October to help their fathers make hay on the farms. I was a young woman from New York City, who thought that “Make hay while the sun shines” just meant to have a good time.

But, still, I was teaching English. I worked hard, taking time off only to eat and sleep. And then there was my sixth-grade class — seventeen boys and five girls who were only six years younger than me. I had a problem long before I knew it. I was struggling in my work as a young idealistic teacher. I wanted to make literature come alive and to promote a love of the written word. The students wanted to throw spitballs and whisper dirty words in the back of the room.

In college I had been taught that a successful educator should ignore bad behavior. So I did, confident that, as the textbook had said, the bad behavior would disappear as I gave my students positive attention. It sounds reasonable, but the text evidently ignored the fact that humans, particularly teenagersrarely seem reasonable. By the time my bosswho was also my taskmasterknown to be the strictest, most demanding, most quick to fire inexperienced teachers, came into the classroom to observe me, the students exhibited very little good behavior to praise.

My boss sat in the back of the room. The boys in the class were making animal noiseshitting each other while the girls filed their nails or read magazines. I just pretended it all wasn’t happening, and went on lecturing and tried to ask some inspiring questions. My boss, sitting in the back of the room, seemed to be growing bigger and bigger. After twenty minutes he left, silently. Visions of unemployment marched before my eyes.

I felt mildly victorious that I got through the rest of the class without crying, but at my next free period I had to face him. I wondered if he would let me finish out the day. I walked to his office, took a deep breath, and opened the door.

He was sitting in his chair, and he looked at me long and hard. I said nothing. All I could think of was that I was not an English teacher; I had been lying to myself, pretending that everything was fine.

When he spoke, he said simply, without accusation, “You had nothing to say to them.”

“You had nothing to say to them,” he repeated.” No wonder they’re bored. Why not get to the meat of the literature and stop talking about symbolism. Talk with them, not at them. And more important, why do you ignore their bad behavior?” We talked. He named my problems and offered solutions. We role-played. He was the bad student, and I was the forceful, yet, warm teacher.

As the year progressed, we spent many hours discussing literature and ideas about human beings and their motivations. He helped me identify my weaknesses and my strengths. In short, he made a teacher of me by teaching the reality of Emerson’s words: “The secret to education lies in respecting the pupil.”

Fifteen years later I still drive that same winding road to the same school. Thanks to the help I received that difficult first year, the school is my home now.

5. It can be inferred from the story that in 1974 ________.

A. the writer became an optimistic person

B. the writer was very happy about her new job

C. it was rather difficult to get a job in the USA

D. it was easy to get a teaching job in New Jersey

6. According to the passagewhich of the following is most probably the writer’s problem as a new teacher?

A. She had blind trust in what she learnt at college.

B. She didn’t ask experienced teachers for advice.

C. She took too much time off to eat and sleep.

D. She didn’t like teaching English literature.

7. What is the writer’s biggest worry after her headmaster’s observation of her class?

A. She might lose her teaching job.

B. She might lose her students’ respect.

C. She couldn’t teach the same class any more.

D. She couldn’t ignore her students’ bad behavior any more.

8. Which of the following gives the writer a sense of mild victory?

A. Her talk about symbolism sounded convincing.

B. Her students behaved a little better than usual.

C. She managed to finish the class without crying.

D. She was invited for a talk by her boss after class.

9. The students behaved badly in the writer’s classes because ________.

A. they were eager to embarrass her              B. she didn’t really understand them

C. they didn’t regard her as a good teacher    D. she didn’t have a good command of English

10. The taskmaster’s attitude towards the writer after his observation of her class can be best described as ________.

A. cruel but encouraging    B. fierce but forgiving

C. sincere and supportive    D. angry and aggressive

5.C。根据文章第一段:作者填过五十个申请、参加过四次面试,最后获得了一个工作机会,而且还在偏远地区。可知当时找工作不容易。

6.A。根据第三段最后一句对孩子不良行为的描述及第四段前两句“In college I had been taught that a successful educator should ignore bad behavior. So I did...”可知,作者太相信书本了,忽视孩子的不良行为,最终导致其对课堂难以驾驭。

7.A。根据第五段最后一句“Visions of unemployment marched before my eyes.”知作者因为看到老板生气地走了,眼前出现了自己下岗的一幕想象画面。

8.C。根据第六段第一句“I felt mildly victorious that I got through the rest of the class without crying...”可知,作者庆幸自己坚持上完了那节课而没有哭出来。

9.B。根据文章倒数第三段校长对作者的批评开导,可知她和同学们交流太少。所以不了解他们。

10.C。根据文章最后四段描写知,校长对作者这位新老师的态度是真诚的、提供帮助的。以致最后十几年下来,作者成功地成为合格的教师,以校为家了。

三.任务型阅读

请认真阅读下列短文,根据所读内容在文章后表格中的空格里填入一个最恰当的单词。

注意:请将答案写在答题卡上相应题号的横线上。每个空格只填1个单词。


    From the health point of view we are living in a wonderful age. We are immunized from birth against many of the most dangerous diseases. A large number of once fatal illnesses can now be cured by modern drugs and surgery. It is almost certain that one day medicines will be found for the most stubborn remaining diseases. The expectation of life has increased largely. But though the possibility of living a long and happy life is greater than ever before, every day we witness the unbelievable slaughter of men, women and children on the roads. Man versus the motor-car! It is a never-ending battle which man is losing. Thousands of people the world over are killed or horribly killed each year and we are quietly sitting back and letting it happen.

 It has been rightly said that when a man is sitting behind a steering wheel, his car becomes the additional part of his personality. There is no doubt that the motor-car often brings out a man’s very worst qualities. People who are normally quiet and pleasant may become unrecognizable when they are behind a steering-wheel. They swear, they are ill-mannered and aggressive, willful as two-year-olds and completely selfish. All their hidden anger, disappointments and envies seem to be exposed by the act of driving.

The surprising thing is that society only smiles so kindly on the motorist when seeing his behaviors talked about above. Everything is done for his convenience. Cities are allowed to become almost unsuitable to live because of heavy traffic; towns are made ugly by huge car parks; the countryside is damaged by road networks; and the mass annual slaughter becomes nothing more than a statistic, to be conveniently forgotten.

 It is high time a world code were created to reduce this senseless waste of human life. In regard to driving, the laws of some countries are dishonorably loose and even the strictest are not strict enough. A code which was universally accepted could only have a dramatically beneficial effect on the accident rate. Here are a few examples of some things that might be done. The driving test should be standardized and made far more difficult than it is; all the drivers should be made to take a test every three years; the age at which young people are allowed to drive any vehicle should be raised to at least 21; all vehicles should be put through inflexible annual tests for safety. Even the smallest amount of alcohol in the blood can destroy a person’s driving ability, so present drinking and driving laws (where they exist) should be made much stricter. The highest and lowest speed limits should be put on all roads, as has been done in the USA. All advertising stressing power and performance should be banned. These measures may sound unacceptably harsh. But surely nothing should be considered to be too severe if it results in reducing the annual loss of human life. After all, the world is for human beings, not for motor-cars.

Title: Strict Traffic Laws Can Prevent Accidents

Present situation of road accidents

.Road accidents seem to happen (1) ________.

.We are quietly sitting back and letting road slaughter happen.

 

.When driving a car, a man tends to become ill-mannered and behave in an (3)_______ way.

(2) _____ for so many road accidents

 

.It seems that all the hidden anger, disappointment and envies are (4)_______by the act of driving.

.Society just (5)_______various kinds of bad behavior of a motorist.

.People (6) _______the road accident statistics.

(7) _______ that should be taken to reduce road accidents

. The driving test should be standardized and made much more difficult.

. All the drivers should take a test every three years.

. Only people at or (8)_______ 21 can get a driving license.

. All vehicles should be given strict annual tests. Drinking and driving laws should be made much stricter.

. The highest and the lowest speed limits should be put to (9) ________.

. No advertising which stresses power and performance should be (10)_________.

1. frequently 2. Reasons 3. aggressive 4. exposed 5. tolerate/bear 6. ignore/overlook  7. Measures 8. above/over 9. use  10. allowed/permitted


  评论这张
 
阅读(77)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017