注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

向阳英语教育的博客

热忱欢迎广大学子及英语爱好者咨询交流,有意者可加QQ965920830

 
 
 

日志

 
 
关于我

三尺讲台是我的T台。选择了就不后悔,在与教育流氓叫板的呐喊声中像自己手中的粉笔一样,给孩子们描绘美好的未来,自己变成微不足道的粉末。

网易考拉推荐

高三复习小练习十五  

2016-01-04 15:48:50|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

高三复习小练习十五

一.单选题

1. People like the excitement of crime shows ______ they don’t experience, but that criminals are caught and punished is ______ attracts them most. (A)

  A. that, what      B. which, that      C. what, that       D. that, which

2. Mental health is built into us in the same way _______ our bodies know how to heal a cut or mend a broken bone. C

  A. which         B. where       C. that         D. when

3. _______ you will come to see, knowing that mental health is always available and knowing to trust it allow us to live life happily. (C)

  A. It            B. What          C. As          D. That

4. You can use this fact to tell that there is carbon dioxide in the air _____you breathe out. (A)

  A. /            B. what           C. how        D. as

5. Since she is angry, we ______.  (B)

  A. had better leaving her alone        B. might as well leave her alone

  C. should leave her alone            D. had rather leave her alone

6. No decision has been made about that matter yet. We _____ it.   (D)

  A. still consider  B. are still considered  C. still considered  D. are still considering

7. Helen borrowed my diction the other day ______ that she would return it soon.  (D)

  A. to say        B. having said        C. being said        D. saying

8. These students are quick at learning. We will have them _____ in new methods.  (C)

  A. train         B. training         C. trained         D. to train

9. Unlike other activities, China’s first space lesson is even more ______ and more easily enjoyed by the students and teachers with enthusiasm of exploring the unknown fields.   B

  A. unconscious          B. accessible          C. energetic           D. abstract

10. ---Why was our foreign teacher unhappy yesterday?     (D)

   ---News about the tsunami striking her country ______ an attack of homesickness.

  A. set for                  B. set out              C. set about           D. set off

11. To relieve people’s anxieties, a program was set up ______ the rising life expenses.  (A)

  A. in reaction to               B. in addition to     C. in defense of      D. in favor of

12. The problem with seeing famous tourist attractions is the steady ______ of people all trying to see the place at the same time, so I doubt whether it is worth it.   (D)

  A. amount                B. group                C. pump                D. stream

13. ---This journey was fantastic and exciting, though I feel really tired.  (D)

   ---A warm bath together with a sound sleep, ______ you will recover soon.

  A. so                 B. or                     C. but                   D. and

14. Hurry up, or the tickets ______ out by the time we get there.  (A)

  A. will have been sold  B. have sold  C. will sell  D. have been sold

15. We all know the fact that gaps are left in bridges to ______ expansion on a hot day.  (C)

  A. make for      B. compensate for     C. allow for      D. leave for

16.        more learned a man is,        more modest he usually becomes. (A)

A. The ; the          B. A; a                C. The ; a                    D. A; the

17. How would you like         if you were watching your favorite TV program and someone

came into the room and just shut it off without asking you?   (D)

  A. them           B. one                C. those            D. it

18. They believe that there are transport developments ______ that will bring a lot of changes for the better.  (D)

A. out of date     B. out of order              C. around the clock            D. around the corner

19. Human life is regarded as part of nature and, as such, the only way for us to survive is to live _____ nature. (D)

A. in view of      B. in need of   C. in touch with  D. in harmony with

20. —Where is Peter? I can't find him anywhere.

—He went to the library after breakfast and ____________  his essay there ever since. C

A. wrote                B. had written               C. has been writing       D. is writing

二.阅读题

A

In 1947 a group of famous people from the art world headed by an Austrian conductor decided to hold an international festival of music, dance and theatre in Edinburgh. The idea was to reunite Europe after the Second World War.

It quickly attracted famous names such as Alec Guinness, Richard Burton, Dame Margot Fonteyn and Marlene Dietrica as well as the big symphony orchestras (交响乐团). It became a fixed event every August and now attracts 400000 people yearly.

At the same time, the “Fringe” appeared as a challenge to the official festival. Eight theatre groups turned up uninvited in 1947, in the belief that everyone should have the right to perform, and they did so in a public house disused for years.

Soon, groups of students firstly from Edinburgh University, and later from the universities of Oxford and Cambridge, Durham and Birmingham were making the journey to the Scottish capital each summer to perform theatre by little-known writers of plays in small church halls to the people of Edinburgh.

Today the “Fringe”, once less recognized, has far outgrown the festival with around 1500 performances of theatre, music and dance on every one of the 21 days it lasts. And yet as early as 1959, with only 19 theatre groups performing, some said it was getting too big.

A paid administrator was first employed only in 1971, and today there are eight administrators working all year round and the number rises to 150 during August itself. In 2004 there were 200 places housing 1695 shows by over 600 different groups from 50 different countries. More than 1,25 million tickets were sold.

1. Point out the purpose of Edinburgh Festival at the beginning:

A. To bring Europe together again.                      B. To honor heroes of World War 11.

C. To introduce young theatre groups.                  D. To attract great artists from Europe.

2. Why did some uninvited theatre groups come to Edinburgh in 1947?

A. They owned a public house there.                B. They came to take up a challenge.

C. They thought they were also famous.            D. They wanted to take part in the festival.

3. Who joined the "Fringe" after it appeared?

A. Popular writers                         B. University students.

C. Artists from around the world.  D. Performers of music and dance.

4. We may learn from the text that Edinburgh Festival_______.

A. has become a non-official event                      B. has gone beyond an art festival

C. gives shows all year round                              D. keeps growing rapidly

1.A。细节理解题。根据第一段最后一句可知,组织音乐节的目的是为了重新团结欧洲。故选A

2.D。细节理解题。根据第二段in the belief that everyone should have the right to perform可知,他们不请自来是因为他们认为每个人都有表演的权利。故选D

3.B。细节理解题。根据第三段话groups of students firstly from Edinburgh University, and later from the universities of Oxford and Cambridge, Durham and Birmingham可知,后来加入的都是大学生,故选B

4.D。主旨大意题。A项未提及;艺术节一直以来都是演出戏剧、舞蹈等艺术形式,并未超出艺术范围,排除B;文中只提到由eight administrators来全年工作和管理,故C错;根据最后一段最末一句可知,艺术节发展非常迅速,D符合题意,故选D

B

No one knows for sure when advertising first started. It is possible that it grew out of the discovery that some people did certain kinds of work better than others did them. That led to the concept of specialization, which means that people would specialize, or focuson doing one specific job.

Let’s take a man we’ll call Mr. Fielder, for example. He did everything connected with farming. He planted seeds, tended the fields, and harvested and sold his crops. At the same time, he did many other jobs on the farm. However, he didn’t make the bricks for his house, cut his trees into boardsmake the plows , or any of the other hundreds of things a farm needs. Instead, he got them from people who specialized in doing each of those things.

Suppose there was another man we shall call Mr. Plowright. Using what he knew about farming and working with iron, Mr. Plowright invented a plow that made farming easier. Mr. Plowright did not really like farming himself and wanted to specialize in making really good plows. Perhaps, he thought, other farmers will trade what they grow for one of my plows.

How did Mr. Plowright let people know what he was doingWhy, he advertised, of course. First he opened a shop and then he put up a sign outside the shop to attract customers. That sign may have been no more than a plow carved into a piece of wood and a simple arrow pointing to the shop door. It was probably all the information people needed to find Mr. Plowright and his really good plows.

Many historians believe that the first outdoor signs were used about five thousand years ago. Even before most people could read, they understood such signs. Shopkeepers would carve into stone, clay, or wood symbols for the products they had for sale.

A medium, in advertising talk, is the way you communicate your message. You might say that the first medium used in advertising was signs with symbols. The second medium was audio, or soundalthough that term is not used exactly in the way we use it today. Originally, just the human voice and maybe some kind of simple instrument, such as a bell, were used to get people’s attention.

A crier, in the historical sense, is not someone who weeps easily. It is someone, probably a man, with a voice loud enough to be heard over the other noises of a city. In ancient Egypt, shopkeepers might hire such a person to spread the news about their products. Often this earliest form of advertising involved a newly arrived ship loaded with goods. Perhaps the crier described the goods, explained where they came from, and praised their quality. His job was, in other words, not too different from a TV or radio commercial in today’s world.

5. What probably led to the start of advertising?

A. The discovery of iron.   B. The specialization of labor.

C. The appearance of new jobs.  D. The development of farming techniques.

6. To advertise his plows, Mr. Plowright ________.

A. praised his plows in public   B. placed a sign outside the shop

C. hung an arrow pointing to the shop           D. showed his products to the customers

7. The writer makes up the two stories of Mr. Fielder and Mr. Plowright in order to ________.

A. explain the origin of advertising                    B. predict the future of advertising

C. expose problems in advertising                      D. provide suggestions for advertising

8. In ancient Egypt, a crier was probably someone who ________.

A. owned a ship            B. had the loudest voice

C. ran a shop selling goods to farmers    D. functioned like today’s TV or radio commercial

9. The last two paragraphs are mainly about ________.

A. the history of advertising                              B. the benefits of advertising

C. the early forms of advertising                        D. the basic design of advertising

5.B。细节理解题。根据第一段第二、三句和下文所举的两个例子可知:劳动的专业化导致广告业的开始。

6.B。细节理解题。根据文章第四段中的“First he opened a shop and then he put up a sign outside the shop...”可知。

7.A。推理判断题。作者通过讲故事用简单的逻辑推理知识解释广告业的起源。

8.D。细节理解题。根据文章最后一句“His job was, in other words, not too different from a TV or radio commercial in today’s world.”可知,crier所起的作用就是我们今天电视或收音机里的商品广告。

9.C。概括大意题。最后两段描述了广告业的原始的、早期的形式,故C项符合。

C

Below is a selection from a popular science book.

If blood is redwhy are veins blue?

Actuallyveins are not blue at all. They are more of a clearyellowish colour. Although blood looks red when it’s outside the body, when it’s sitting in a vein near the surface of the skin, it’s more of a dark reddish purple colour. At the right depth, these blood-filled veins reflect less red light than the surrounding skin, making them look blue by comparison.

Which works harder, your heart or your brain?

That depends on whether you’re busy thinking or busy exercising. Your heart works up to three times harder during exercise, and shifts enough blood over a lifetime to fill a supertanker. But, in the long run, your brain probably tips it, because even when you’re sitting still your brain is using twice as much energy as your heart, and it takes four to five times as much blood to feed it.

Why do teeth fall out, and why don’t they grow back in grown?ups?

Baby (or “milk”) teeth do not last longthey fall out to make room for bigger, stronger adult teeth later on. Adult teeth fall out when they become damaged, decayed and infected by bacteria. Once this second set of teeth has grown in, you’re done. When they’re gone, they’re gone. This is because nature figures you’re set for life, and what controls regrowth of your teeth switches off.

Do old people shrink as they age?

Yes and no. Many people do get shorter as they age. But, when they do, it isn’t because they’re shrinking all over. They simply lose height as their spine becomes shorter and more curved due to disuse and the effects of gravity. Many (but not all) men and women do lose height as they get older. Men lose an average of 3?4 cm in height as they age, while women may lose 5 cm or more. If you live to be 200 years old, would you keep shrinking till you were, like 60 cm tall, like a little boy againNo, because old people don’t really shrinkIt is not that they are growing backwards—their legs, arms and backbones getting shorter. When they do get shorter, it’s because the spine has shortened a little. Or, more often, become more bent and curved.

Why does spinning make you dizzy?

Because your brain gets confused between what you’re seeing and what you’re feeling. The brain senses that you’re spinning using special gravity-and-motion-sensing organs in your inner ear, which work together with your eyes to keep your vision and balance stable. But, when you suddenly stop spinning the system goes out of control, and your brain thinks you’re moving while you’re not!

Where do feelings and emotions come from?

Mostly from an ancient part of the brain called the limbic system. All mammals have this brain area—from mice to dogs, cats, and humans. So all mammals feel basic emotions like fear, pain and pleasure. But since human feelings also involve other, newer bits of the brain, we feel more complex emotions than any other animal on the planet.

If exercise wears you out, how can it be good for you?

Because our bodies adapt to everything we do to them. And as far as your body is concerned, it’s “use itor lose it”It’s not that exercise makes you healthy; it’s more that a lack of exercise leaves your body weak and easily affected by disease.

10. What is the colour of blood in a vein near the surface of the skin?

A. Blue.  B. Light yellow.  C. Red.  D. Dark reddish purple.

11. Why do some old people look a little shrunken as they age?

A. Because their spine is in active use.  B. Because they are more easily affected by gravity.

C. Because they keep growing backwards.  D. Because their spine becomes more bent.

12. Which of the following statements about our brain is true?

A. In the long run, our brain probably works harder than our heart.

B. When our brain senses the spinningwe will feel dizzy.

C. The brains of the other mammals are as complex as those of humans.

D. Our feelings and emotions come from the most developed area in our brain.

13. What is the main purpose of the selection?

A. To give advice on how to stay healthy.

B. To provide information about our body.

C. To challenge new findings in medical research.

D. To report the latest discoveries in medical science.

10. D。细节理解题。根据第一个标题下的“...it’s more of a dark reddish purple colour.”可知答案。

11. D。细节理解题。根据第四个标题下的“They simply lose height as their spine becomes shorter and more curved due to disuse and the effects of gravity. ”可知,老年人变矮是因为脊柱收缩和弯曲造成的。B老年人更容易受重力影响在文中没有提及;AC两项也没有类似的描述。

12. A。细节理解题。根据第二个标题下的第三句“But, in the long run, your brain...”可知答案为A项。此题最易误选B项,根据第五个标题下的最后一句可知,眩晕是由于你已经不动了,而你的大脑认为你还在动的错觉引起的。

13. B。写作意图题。考生易误选D项,但是in medical science在医学领域,概括失误。文章主要涉及我们身体的问题,包括身体的、情绪的等等。故选择B项较全面。

三.写作题 假如你们在研究性学习活动中,正进行一项关于年轻人周末喜欢做什么的调查。受调查对象100人,下面的图表(the chart)显示三个年龄组人群不同的答案。请写一篇150词左右的短文,内容包括简单描述图表及你自己的看法和观点(至少两至三点)。开头已给出,不计入总词数。

We surveyed 300 young people on _____________

……

 

参考答案:

We surveyed 300 young people on what they like to do at weekends. One hundred people are from the ages of 11-18, one hundred 19-26 and one hundred 27-35. The following shows their answers.

At weekends young people usually have their happy time. They like to play computer games, watch TV, go to the movies and take a walk. 75 people enjoy playing computer games in the 11 – 18 group. The people of 27 – 35 enjoy going to the movies. Most people enjoy watching TV and going to the movies. From the chart above, fewest people like taking a walk. We can see the older people are, the more they like taking a walk.

As is shown in the graph, different age groups have their different hobbies. I think people should spend a good time and have their favourite things to do in the spare time. But most of all, the health is the first. Taking a walk is a healthy way in all activities. We should have a walk after our busy study and work.  

四.短文词汇填空五分钟练习,考你活用高考英语单词的能力

A Volcano Eruption

As the best candidate, I was a_____ to collect and evaluate information for a database about diverse natural disasters, such as hurricanes, t_____ or thunderstorms. Sometimes I did this by giving out questionnaires to those who went t_____ them. But sometimes I had to go through actual disasters myself. The Musaki Volcano was one of them.

At that time, I lived in a bungalow alongside the volcano with a novelist, who came for the appreciation of its e_____. One day, when I was drawing diagrams on the balcony and he was bathing inside, the volcano erupted u______. The ash and lava fountains shooting highly in the sky varied from 50 to 100 meters in h______. It was absolutely fantastic! I even noticed a rainbow appear in the fog c_____ by a heat wave.

But, glancing through our surroundings, I foresaw the p______ danger and found no guarantee of our safety. The uncomfortable gas almost made us unconscious. Sweats of anxiety began to drop. Managing to stop panicking and trembling, we quickly put on our p_____ suits, helmets and boots and eventually made our way to a safe place. How lucky we were even though my p______ equipment and documents were all burnt to the ground!

1. appointed 2. typhoons 3. through 4. eruption 5. unexpectedly 6. height 7. caused

8. potential/possible 9. protective 10. precious

As the best candidate, I was appointed to collect and evaluate information for a database about diverse natural disasters, such as hurricanes, typhoons or thunderstorms. Sometimes I did this by giving out questionnaires to those who went through them. But sometimes I had to go through actual disasters myself. The Musaki Volcano was one of them.

At that time, I lived in a bungalow alongside the volcano with a novelist, who came for the appreciation of its eruption. One day, when I was drawing diagrams on the balcony and he was bathing inside, the volcano erupted unexpectedly. The ash and lava fountains shooting highly in the sky varied from 50 to 100 meters in height. It was absolutely fantastic! I even noticed a rainbow appear in the fog caused by a heat wave.

But, glancing through our surroundings, I foresaw the potential danger and found no guarantee of our safety. The uncomfortable gas almost made us unconscious. Sweats of anxiety began to drop. Managing to stop panicking and trembling, we quickly put on our protective suits, helmets and boots and eventually made our way to a safe place. How lucky we were even though my precious equipment and documents were all burnt to the ground!

火山爆发

作为最好的候选人,我被委派为一个数据库收集和评估各种自然灾害的信息,例如飓风、台风或雷暴等。有时我通过向经历过这些灾害的人分发调查问卷来收集信息,有时却得亲自经历实际的灾害。Musaki火山就是其中之一。

那时,我和一名来欣赏火山爆发的小说家同住在火山边上的一座平房里。有一天,当我正在阳台上画图表而他在屋里洗澡时,火山突然爆发了,喷射到天空中的火山灰和岩浆喷泉从50米到100米不等,这一情景绝对地奇异,我甚至还注意到一条彩虹出现在热浪造成的雾里。

然而,我向四周看了一下,马上预见到了潜在的危险,也发现了我们的安全毫无保障。令人不舒服的气体几乎使我们失去知觉,忧虑的汗水开始流淌下来。我们努力使自己不要惊慌和颤抖,迅速穿上保护套装、头盔和靴子,最后成功前往安全的地方。尽管我珍贵的设备和文件都烧得精光,但是我们真的非常幸运。

Defeat Disability

Yang’s ambition was to get an architect certificate or become a bowling master. But when he was conducting experiments with a microscope in the basement, a tank on the bench e____, sending him flying outwards through the exit. He was out of breath while knowing he lost his e____ as well as 70% of his hearing. In other words, he was d_____.

Feeling clumsy, he was annoyed at first though nobody made fun of him. He cut out going o____ and just sat around at home talking to his parrot or tortoise silently. His sister resigned to help him in many ways. Her assistance and encouragement were so b____ to his psychology that he adapted to his disability soon and became outgoing again. In a college a_____ to him, he studied politics and literature. He always sat in the front row near the entry without any a_____ and, with the help of his handy laptop, he studied well by m_____ of dictation. His thesis, Abolishing Slavery, met with all professors’ a____. After class, he and his companions often played drum music, which was noisy but s_____ for his hearing. After graduation, he made high profits by designing software for a firm. All in all, in his community, he won his dignity and people’s congratulations.

       He always wished all the best to his disabled fellows and encouraged them, “Never mind! All you have is a_____ to get your achievement.”

1. exploded 2. eyesight 3. disabled 4. outdoors 5. beneficial 6. accessible 7. absence 8. means

9. approval 10. suitable 11. adequate

Yang’s ambition was to get an architect certificate or become a bowling master. But when he was conducting experiments with a microscope in the basement, a tank on the bench exploded, sending him flying outwards through the exit. He was out of breath while knowing he lost his eyesight as well as 70% of his hearing. In other words, he was disabled.

Feeling clumsy, he was annoyed at first though nobody made fun of him. He cut out going outdoors and just sat around at home talking to his parrot or tortoise silently. His sister resigned to help him in many ways. Her assistance and encouragement were so beneficial to his psychology that he adapted to his disability soon and became outgoing again. In a college accessible to him, he studied politics and literature. He always sat in the front row near the entry without any absence and, with the help of his handy laptop, he studied well by means of dictation. His thesis, Abolishing Slavery, met with all professors’ approval. After class, he and his companions often played drum music, which was noisy but suitable for his hearing. After graduation, he made high profits by designing software for a firm. All in all, in his community, he won his dignity and people’s congratulations.

       He always wished all the best to his disabled fellows and encouraged them, “Never mind! All you have is adequate to get your achievement.”

战胜残疾

阳的雄心是:要么获得一张建筑师证书,要么成为一名保龄球高手。但是在地下室里的显微镜下进行试验时,放在长凳上的一只大桶突然爆炸,把他从出口处炸飞了出去。当知道自己除了失去70%的听力之外,还失去了视力时,他完全喘不过气来。换句话说,他残疾了。

最初,尽管没人取笑他,他还是非常气恼于自己的笨拙。他取消了外出,总是在家里闲坐,和他的鹦鹉和乌龟默默相对。他的姐姐辞了职,用许多方式帮助他。她的帮助和鼓励对他的心理是如此地有益,以致他很快就适应了自己的残疾,再次变得外向起来。他在一所接受他就读的学校里学习政治和文学,总是坐在靠近入口的前排,从不缺席。在他轻便好用的手提电脑的帮助下,他用听写的方式学习得很好。他的论文《废除奴隶制》受到所有教授的一致认可。课后,他和伙伴们还常常演奏大声却适合他听觉的鼓乐。毕业后,他通过设计软件为一家公司获得很高的利润。总之,在他的社区里,他赢得了自己的尊严和人们的祝贺。

他一直都把所有最好祝愿给予他残疾的同伴,并鼓励他们:没关系,你拥有的一切一定足够你取得自己的成就!

 

  评论这张
 
阅读(67)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017