注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

向阳英语教育的博客

热忱欢迎广大学子及英语爱好者咨询交流,有意者可加QQ965920830

 
 
 

日志

 
 
关于我

三尺讲台是我的T台。选择了就不后悔,在与教育流氓叫板的呐喊声中像自己手中的粉笔一样,给孩子们描绘美好的未来,自己变成微不足道的粉末。

网易考拉推荐

10. 9月11日  

2014-09-11 15:16:52|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

10. 911

     有句话说得好:时间是医治一切创伤的良药。随着我在六合工作的时间推移,从今天开始似乎有一种更融入六合这个家的感觉;我开始感觉我有点摆脱生活上的有些依赖;工作的感觉很好。今天兴趣盎然地备了以下的教学内容。

南京六合高级实验高中14届高一英语每日一练(911日)

阅读下面的短文,找出其中的限制性定语从句并在其下面划线。

Titanic

You may have heard the sad story about Titanic that/which sounded very sad, but it is true.

The story happened on the ocean where the great ship set off on her first voyage, but also her last one. The ship sank at the waters where there were not many icebergs. The ship sank on the night when there were stars in the sky. None of the people on the ship knew the reason why the great ship should sank.

Now evening came quietly. Suddenly, a strange sound came from down below the ship which/that was flying forward like a great bird. Captain Smith did not find there was something wrong until the engine had stopped and he was told that the ship was flooded.

Thomas Andrews might be the last man on the ship. When a seaman asked him if he was going to leave, he gave no reply. The Titanic is to him what a child to his mother. He really did not know whether he should leave the ship or not. Andrews designed Titanic. Generally speaking, he was the man who/whom/that people would blame. It was a great ship that/which could carry over 1000 passengers. But this great ship that/which the famous designed was proud of had a life of four days.

Captain Smith was another man whom/who/that people would blame. Was he the right man whose task was to pilot the ship of dreams?

二.选择最佳答案

1. In the dark street, there wasn’t a single person_________ she could turn for help.

  A. that           B. who     C. from whom        D. to whom

2. He’s got himself into a dangerous situation________ he is likely to lose control over the plane.

  A. where         B. which      C. while          D. way

3. The Oscar is one of the film prizes__________ offered to any Chinese actor or actress so far.

  A. which is not    B. that have not been 

  C. that has not     D. that has not been

4. The great trouble he________ show us how to run the machine_________ him completely tired.

  A. took to; made   B. takes to; make

  C. took; make     D. take to; make

5. The film brought the hours back to me _________I was taken good care of in that faraway village.

A. until        B. that      C. when      D. where

6. The gentleman ________you told me yesterday proved to be a thief. 

A. who                    B. about whom

C. whom                   D. with whom

7. We are living in an age__________ many things are done on computer. 

A. which        B. that         C. whose    D. when

8. Is this the reason___________ at the meeting for his carelessness in his work? 

A. he explained                 B. what he explained l

C. how he explained             D. why he explained

9. I drove to Zhuhai for the air show last week. 

Is that the reason__________ you had a few days off?  

A. why          B. when        C. what     D. where 

10. All of the flowers now raised here have developed from those ______in the forest. 

A. once they grew                B. they grew once 

C. that once grew                D. once grew 

1.D 2.A 3.B 4.A 5.C 6.B 7.D 8.A 9.A 10.C

南京六合高级实验高中14届高一英语每日一练(911日)

一.阅读下面的短文,找出其中的限制性定语从句并在其下面划线。

Titanic

You may have heard the sad story about Titanic that/which sounded very sad, but it is true.

The story happened on the ocean where the great ship set off on her first voyage, but also her last one. The ship sank at the waters where there were not many icebergs. The ship sank on the night when there were stars in the sky. None of the people on the ship knew the reason why the great ship should sank.

Now evening came quietly. Suddenly, a strange sound came from down below the ship which/that flying forward like a great bird. Captain Smith did not find there was something wrong until the engine had stopped and he was told that the ship was flooded.

Thomas Andrews might be the last man on the ship. When a seaman asked him if he was going to leave, he gave no reply. The Titanic is to him what a child to his mother. He really did not know whether he should leave the ship or not. Andrews designed Titanic. Generally speaking, he was the man who/whom/that people would blame. It was a great ship that/which could carry over 1000 passengers. But this great ship that/which the famous designed was proud of had a life of four days.

Captain Smith was another man whom/who/that people would blame. Was he the right man whose task was to pilot the ship of dreams?

三.选择最佳答案

1. In the dark street, there wasn’t a single person_________ she could turn for help.

  A. that           B. who     C. from whom        D. to whom

2. He’s got himself into a dangerous situation________ he is likely to lose control over the plane.

  A. where         B. which      C. while          D. way

3. The Oscar is one of the film prizes__________ offered to any Chinese actor or actress so far.

  A. which is not    B. that have not been 

  C. that has not     D. that has not been

4. The great trouble he________ show us how to run the machine_________ him completely tired.

  A. took to; made   B. takes to; make

  C. took; make     D. take to; make

5. The film brought the hours back to me _________I was taken good care of in that faraway village.

A. until        B. that      C. when      D. where

6. The gentleman ________you told me yesterday proved to be a thief. 

A. who                    B. about whom

C. whom                   D. with whom

7. We are living in an age__________ many things are done on computer. 

A. which        B. that         C. whose    D. when

8. Is this the reason___________ at the meeting for his carelessness in his work? 

A. he explained                 B. what he explained l

C. how he explained             D. why he explained

9. I drove to Zhuhai for the air show last week. 

Is that the reason__________ you had a few days off?  

A. why          B. when        C. what     D. where 

10. All of the flowers now raised here have developed from those ______in the forest. 

A. once they grew                B. they grew once 

C. that once grew                D. once grew 

南京六合高级实验高中14届高一英语每日一练(912日)

1. Many countries are now setting up national parks       animals and plants can be protected.    D

 A. when    B. which   C. whose D. where

2.The book tells stories of the earthquake through the eyes of those ____ lives were affected.    A

A. whose    B. that    C. who   D. which

3. Mo Yan was awarded the Nobel Prize for Literature in 2012,         made one of the Chinese people’s long-held dreams come true.   D

A. it            B. that        C. what         D. which

4. Happiness and success often come to those ________ are good at recognizing their own strengths.    B

   A. whom B. who   C. what D. which

5. The president of the World Bank says he has a passion for China        he remembers starting as early as his childhood.    B

A. where        B. which          C. what         D. when

6.He wrote a letter ______ he explains what had happened in the accident.  C

A. what B. which C. where D. how

7. He may win the competition, _________  he is likely to get into the national team.   A

A. in which case    B. in that case C. in what case D. in whose case

8. There is no simple answer, _____ is often the case in science.   A
A. as  B. that   C. when  D. where

9. Finally he reached a lonely island _______ was completely cut off from the outside world.    C

A. when B. where C. which  D. whom

10.       is often the case with children, Amy was better by the time the doctor arrived.   D

   A. It             B. That            C. What           D. As

11. Nowadays people are more concerned about the environment _____ they live. D

   A. what          B. which            C. when        D. where

12. We have launched another man-made satellite,       is announced in todays newspaper.   B

A. that              B. which              C. who               D. what

13. “You cant judge a book by its cover,          . C

A. as the saying goes old B. goes as the old saying

C. as the old saying goes D. goes as old the saying

14. John invited about 40 people to his wedding, most of       are family members.   D

A them      B. that        C. which         D. whom

15.The children, ______ had played the whole day long, were worn out.  D

A. all of what    B. all of which    C. all of them    D. all of whom

16.The museum will open in the spring with an exhibition and a viewing platform _____visitors can watch the big glasshouses being built.   B

A. what           B. where           C. when           D. why

南京六合高级实验高中14届高一英语每日一练(912日)(xues)

1. Many countries are now setting up national parks       animals and plants can be protected.    

 A. when    B. which   C. whose D. where

2.The book tells stories of the earthquake through the eyes of those ____ lives were affected.    

A. whose    B. that    C. who   D. which

3. Mo Yan was awarded the Nobel Prize for Literature in 2012,         made one of the Chinese people’s long-held dreams come true.   

A. it            B. that        C. what         D. which

4. Happiness and success often come to those ________ are good at recognizing their own strengths.    

   A. whom B. who   C. what D. which

5. The president of the World Bank says he has a passion for China        he remembers starting as early as his childhood.    

A. where        B. which          C. what         D. when

6.He wrote a letter ______ he explains what had happened in the accident.  

A. what B. which C. where D. how

7. He may win the competition, _________  he is likely to get into the national team.   

A. in which case    B. in that case C. in what case D. in whose case

8. There is no simple answer, _____ is often the case in science.   
A. as  B. that   C. when  D. where

9. Finally he reached a lonely island _______ was completely cut off from the outside world.    

A. when B. where C. which  D. whom

10.       is often the case with children, Amy was better by the time the doctor arrived.   

   A. It             B. That            C. What           D. As

11. Nowadays people are more concerned about the environment _____ they live. 

   A. what          B. which            C. when        D. where

12. We have launched another man-made satellite,       is announced in todays newspaper.   

A. that              B. which              C. who               D. what

13. “You cant judge a book by its cover,          .

A. as the saying goes old B. goes as the old saying

C. as the old saying goes D. goes as old the saying

14. John invited about 40 people to his wedding, most of       are family members.   

A them      B. that        C. which         D. whom

15.The children, ______ had played the whole day long, were worn out.  

A. all of what    B. all of which    C. all of them    D. all of whom

16.The museum will open in the spring with an exhibition and a viewing platform _____visitors can watch the big glasshouses being built.   

A. what           B. where           C. when           D. why

  评论这张
 
阅读(69)| 评论(1)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017