注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

向阳英语教育的博客

热忱欢迎广大学子及英语爱好者咨询交流,有意者可加QQ965920830

 
 
 

日志

 
 
关于我

三尺讲台是我的T台。选择了就不后悔,在与教育流氓叫板的呐喊声中像自己手中的粉笔一样,给孩子们描绘美好的未来,自己变成微不足道的粉末。

网易考拉推荐

12月30 我在黎明中追赶太阳  

2014-12-31 06:38:10|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

83  12月30 我在黎明中追赶太阳

明天就要放元旦假了,这个不短不长的假期,我有很多事情要办,到六合来半年了,听到回家的脚步声了,愉快!我赶在黎明中追赶太阳,明年的事不能等到明年做,我赶紧把寒假前的日练和午练完成。

南京市六合实验高级中学高一上学期迎接期末考试日练三(15.1.5

一.句型转换(每空一词)

1We’ll live with the local people in their villages, and eat and drink whatever they do, including cow’s blood!

We’ll live with the local people in their villages, and eat and drink ______ __________ they do, cow’s blood__________!

2We will try to get close as possible to the animals even though they are dangerous, so that I can take some good photos.

We will try to get close as possible to the animals even though they are dangerous______ ________ _______take some good photos.

3He was about to get off the camel when a child ran towards him.

He was about to get off the camel and ______ _______ _____ _____ a child ran towards him.

4We will walk across the land ,following the footprints of big animals .

   We will walk across the land _____ ________the footprints of big animals .

5The little boy was allowed to go swimming if he kept near the other boys.

The little boy was allowed to go swimming ____ _____ _____ he kept near the other boys.

1 Everything/anything that, included  2 So as to / in order to  3just at the moment  4and follow  5on condition that

二.单项选择

1---Excuse me. Would you help me?

   ---Of course.What is it?

   ---I ____ if you could tell me how to fill out this form.

A. had wondered   B.was wondering   C.would wonder   D.did wonder  

2The poor young man is ready to accept ______ help he can get.

A.whichever   B.however   C.whatever    D.whenever  

3、 ---How about putting some pictures into the report?

  ---_____  A picture is worth a thousand words.

A. No way.    B. Why not ?  C. All right.   D. No matter.    

4、 They’ve  _______ us 150,000 for the house, shall we take it?

A. provided   B.supplied   C.shown   D. offered 

5After _____ for the job, you will be required to take a language test.

A. interviewed                  B. interviewing  

C. having interviewed            D. being interviewed    

6、 Having walked in the desert for several days, we felt exhausted, but we had to find a pool, before the water we had in the bottle _____.

A. ran out of    B. ran away   C. ran out   D. ran off  

7、 If you ____ yourself to the job in hand, you’ll soon finish it.

A.request    B.appeal   C.apply   D.claim 

8Letter-boxes are much more ___ in the UK than in the US, where most people have a mailbox instead.

A. common   B. normal   C. ordinary   D.usual  

9The little boy was allowed to go swimming ____ he kept near the other boys.

A. on condition that    B. in case   C. now that   D. by the time  

10、 Her many talents were _____ all her friends.

A. envy among    B. the envy of    C. the envy at   D.envy in   

1.B  2.C  3. B  4. D  5. D.  6. C  7. C  8. A  9. A  10. B

三.阅读理解

A

Early one morning, more than a hundred years ago, an American inventor called Elias Howe finally fell asleep. He had been working all night on the design of a sewing machine but he had run into a very difficult problem: It seemed impossible to get the thread to run smoothly around the needle.

Though he was tired, Howe slept badly. He turned and turned. Then he had a dream. He dreamt that he had been caught by terrible savages whose king wanted to kill him and eat him unless he could build a perfect sewing machine. When he tried to do so, Howe ran into the same problem as before. The thread kept getting caught around the needle. The king flew into the cage and ordered his soldiers to kill Howe. They came up towards him with their spears raised. But suddenly the inventor noticed something. There was a hole in the tip of each spear. The inventor awoke from the dream, realizing that he had just found the answer to the problem. Instead of trying to get the thread to run around the needle, he should make it run through a small hole in the center of the needle. This was the simple idea that finally made Howe design and build the first really practised sewing machine.

Elias Howe was not the only one in finding the answer to his problem in this way. Thomas Edison, the inventor of the electric light, said his best ideas came into him in dreams. So did the great physicist Albert Einstein. Charlotte Bronte also drew in her dreams in writing Jane Eyre. 

To know the value of dreams, you have to understand what happens when you are asleep. Even then, a part of your mind is still working. This unconscious(无意识的), but still active part understands your experiences and goes to work on the problems you have had during the day. It stores all sorts of information that you may have forgotten or never have really noticed. It is only when you fall asleep that this part of the brain can send messages to the part you use when you are awake. However, the unconscious part acts in a special way. It uses strange images which the conscious part may not understand at first. This is why dreams are sometimes called “secret messages to ourselves”.

1..According to the passage, Elias Howe was________.

A. the first person we know of who solved problems in his sleep

B. much more hard-working than other inventors

C. the first person to design a sewing machine that really worked

D. the only person at the time who knew the value of dreams

2.The problem Howe was trying to solve was________.

A. what kind of thread to use

B. how to design a needle which would not break

C. where to put the needle

D. how to prevent the thread from getting caught around the needle

3.Thomas Edison is spoken of because________.

A. he also tried to invent a sewing machine

B. he got some of his ideas from dreams

C. he was one of Howe’s best friends

D. he also had difficulty in falling asleep

4.Dreams are sometimes called“secret messages to ourselves” because ________.

A. strange images are used to communicate ideas

B. images which have no meaning are used

C. we can never understand the real meaning

D. only specially trained people can understand them

 B

Language learning begins with listening. Children are greatly different in the amount of listening they do before they start speaking, and later starters are often long listeners .Most children will“obey”spoken instructions some time before they can speak, though the word “obey” is hardly accurate as a description of the eager and delighted cooperation usually shown by the child .Before they can speak, many children will also ask questions by gesture and by making questioning noises.

Any attempt to study the development from the noises babies make to their first spoken words leads to considerable difficulties. It is agreed that they enjoy making noises, and that during the first few months one or two noises sort themselves as particularly expressive as delight, pain, friendliness, and so on. But since these can’t be said to show the baby’s intention to communicate ,they can hardly be regarded as early forms of language. It is agreed, too, that from about three months they play with sounds for enjoyment, and that by six months they are able to add new words to their store. This self-imitation(模仿)leads on to deliberate(有意的)imitation of sounds made or words spoken to them by other people. The problem then arises as to the point at which one can say that these imitations can be considered as speech.

It is a problem we need to get out teeth into. The meaning of a word depends on what a particular person means by it in a particular situation and it is clear that what a child means by a word will change as he gains more experience of the world .Thus the use at seven months of “mama” as a greeting for his mother cannot be dismissed as a meaningless sound simply because he also uses it at other times for his father, his dog, or anything else he likes. Playful and meaningless imitation of what other people say continues after the child has begun to speak for himself, I doubt, however whether anything is gained when parents take advantage of this ability in an attempt to teach new sounds .

5.Before children start speaking________.

A.they need equal amount of listening

B.they need different amounts of listening

C.they are all eager to cooperate with the adults by obeying spoken instructions

D.they can’t understand and obey the adult’s oral instructions

6.Children who start speaking late ________.

A.may have problems with their listening

B.probably do not hear enough language spoken around them

C.usually pay close attention to what they hear

D.often take a long time in learning to listen properly

7.A baby’s first noises are ________.

A.an expression of his moods and feelings  

B.an early form of language

C.a sign that he means to tell you something  

D.an imitation of the speech of adults

8.The problem of deciding at what point a baby’s imitations can be considered as speech________.

A.is important because words have different meanings for different people

B.is not especially important because the changeover takes place gradually

C.is one that should be properly understood because the meaning of words changes with age

D.is one that should be completely ignored(忽略)because children’s use of words is often meaningless 

9.The speaker implies________.

A.parents can never hope to teach their children new sounds

B.children no longer imitate people after they begin to speak

C.children who are good at imitating learn new words more quickly

D.even after they have learnt to speak, children still enjoy imitating 

1.C  2.D  3.B  4.A  5.B  6.D  7.A  8.B  9.D   

南京市六合实验高级中学高一上学期迎接期末考试日练四(15.1.7

一.请用所给动词的正确形式填空。

  1. — What about the price of gold these days? 

— Oh, it _________ (fall) sharply since last month. 

  2. The population of the town _________ (grow) from 2 million to over 5 million since it was founded in 2000. 

  3. Over the past ten years, sea ice in the Arctic _________ (decrease) because of global warming. 

  4. When you get there, call your parents to let them know that you _________ (arrive) safely. 

  5. They _________ (work) on the problem for three hours. Ask them to have a rest. 

  6. Our boss _________ (promise) a rise in salary (薪水) for ages, but nothing has happened yet. 

  7. I advise my grandfather to see the doctor because he _________ (cough) a lot recently. 

  8. Up to now, the life-saving project _________ (save) thousands of sick children. 

  9. My mother _________ (learn) English at an evening class for about two months, but she still can’t introduce herself in English. 

10. When to leave for Beijing _________ (not decide) yet. 

    1. has fallen / has been falling 2. has grown 3. has been decreasing  4. have arrived  

5. have been working  6. has been promising / has promised  7. has been coughing   

8. has saved  9. has been learning / has learned  10. hasn’t been decided 

二.请根据句子语境,从下面方框里选择合适的词并用其适当形式完成下列句子。

long; examine; track; convince; attack; reserve; ancestor; exist; strength; survive 

make one’s way to; belong to; dozens of; run after; be similar to; be linked to

  1. “_________ is the best form of defence (防御) ”, as the saying goes. 

  2. The police will not give up until they find _________ evidence. 

  3. Of the six people in the plane that crashed (撞毁), only one _________. 

  4. Another doctor _________ her and still found nothing wrong. 

  5. Everyone has his own _________ and weaknesses. 

  6. The researchers found the bear by following its _________ in the snow. 

  7. Nowadays few people believe the _________ of ghosts (). 

  8. The _________ of the boat is approximately ten meters. 

  9. Apes () are believed to be _________ of human beings. 

10. Could you please show me to the room that I _________ a week ago? 

 11. The villagers believed that the disease _________ directly _________ water pollution. 

 12. The firefighters felt tired and thirsty, but they still ___________   the disaster area (灾区). 

 13. The twins _________ very _________ each other in appearance, but in fact, they have very different characters (性格). 

 14. The house _____________ her family for three or four generations. 

 15. As the summer vacation came, she bought ____________  books to read. 

 16. Tell the children not to _____________ each other in the street; it’s too dangerous.  

三.请在空格处填入适当的词语,使其句意与所给句子意思相同或相近(每空一词)

  1. It is said that he will go abroad for further study next month. 

He _________ _________ _________ go abroad for further study next month. 

  2. The river is three hundred kilometres long. 

The river is three hundred kilometres _________ _________. 

  3. You’d better ask your dentist to pull your bad tooth out. 

You’d better go to your dentist and _________ your bad tooth _________ _________.  

  4. The scientist is sure that such strange creatures exist. 

The scientist is _________ of the _________ of such strange creatures. 

1. Attack 2. convincing 3. survived 4. examined 5. strengths  6. tracks  7. existence

8. length 9. ancestors  10. reserved 11. was; linked to  12. made their way to 

13. are; similar to 14. has belonged to 15. dozens of 16. run after  

    1. is said to   2. in length   3. have; pulled out  4. convinced / sure; existence  

  南京市六合实验高级中学高一上学期迎接期末考试日练五(15.1.9

一.ABCD四个选项中选出最合适的答案填在下面的空格处。

1. — Excuse me, Mum, but I am going to the party to celebrate Lily’s birthday.

— OK. ________. 

A. Good luck    B. Have fun C. With pleasure     D. Congratulations

 2. Her working experience at the rural hospital is much different from ________ of other doctors.

A. it      B. one           C. this           D. that

 3. In AD 526, a major earthquake measuring 8.0 hit Syria, killing ________ 250,000 people.

A. some     B. much          C. many         D. more

 4. In order to teach students the basic rescue skills (救护技能) in the wild, the school will ________ camping in summer vacation.

A. dismiss     B. organize      C. approve        D. reserve

 5. Digital reading is a trend (趋势), which has many ________ as well as weaknesses.

A. failures     B. challenges      C. arguments      D. strengths

 6. If you are invited to a Greek home, flowers or a cake for the hostess are a(n) ________ gift. Anything else could cause embarrassment.

A. available   B. mysterious    C. appropriate  D. fashionable

 7. — How do you find the price of garlic now?

— It ________ up all the time and no one knows when it will become stable.

A. went        B. has gone    C. was going      D. has been going

 8. Steve Jobs passed away at the age of 56, ________ spirit will forever be the treasure of Apple.

A. that        B. when       C. whose      D. of which 

 9. Many people believe that we are to meet with more environment problems ________ we change the way we live.

A. if          B. as         C. unless      D. though

10. Our country is supposed to ________ clean energy technology to restore (修复) the polluted environment.

A. turn to      B. reply to       C. lead to      D. belong to

11. — ________ the plane take off on time?

— I’m afraid not. So many flights have been delayed due to the storm.

A. Need       B. Must          C. Should        D. Can

12. Basing their respect ________ his outstanding achievements, the committee awarded the scientist ________ a special prize.

A. on; 不填    B. at; with        C. on; with      D. for; 不填

13. — Nice to see you again. Haven’t you graduated from Columbia University?

— Yes. I ________ Computer Science for four years there. 

A. learned      B. have learned C. had learned  D. have been learning

14. Current teaching methods in some schools are ________ improvement because they are out of date.

A. in place of B. in need of   C. in danger of   D. in the form of 

15. Dr. Cai, ________ headmaster of the school, told us, “________ fifth of students here will go on to study at Beijing University and Tsinghua University.”

A. 不填; A  B. 不填; The      C. the; The      D. a; A

完形填空 

A woman told about her experience as a child when her try at baking a cake for her dad ended in a failure. Instead of  16  her, her father praised her a lot. It was a life lesson for that lady. It improved her self-esteem (自尊心) so that she had the  17  to try new things without the fear of failure. 

When I read about that, my mind went  18  over to a lazy summer afternoon many years ago. Our family of four were enjoying ourselves,  19  on the grass. Daddy made a  20 , and we all laughed. Then Daddy glanced at me and said, “Karen, run up to the house and  21  me a cheese sandwich.”

I jumped up happily and  22  our lawn and went into the kitchen and gathered the ingredients (原料). Feeling like a(n)  23  girl, I ran back across the yard and  24  handed my creation to Daddy, who took a big  25 . As he chewed (咀嚼), he asked, “Did you wash your hands first?” 

“No, sir,” I answered. I hadn’t  26  thought about it. He spit the chewed-up food out onto the ground as he threw the sandwich into the air. Cheese and bread  27  everywhere. “Now, go back to the house, wash your hands, and fix me another  28 ,” he said. 

I turned and walked slowly across the yard,  29  not to cry, torn between hurt and anger. The  30  no longer seemed so beautiful. 

That was one of the first times in my life that my father made me feel  31 , but it certainly wasn’t the last. In his later years, my dad became much gentler. He  32  me and showed his love to me in different ways. But I  33 : what if Dad had dealt with the incident in a  34  way, like the father whose daughter  35  in her cake baking?

16. A. punishing B. missing C. reminding  D. warning     

17. A. plan  B. idea  C. courage  D. order     

18. A. up B. back  C. down  D. ahead     

19. A. standing  B. hiding  C. moving  D. lying   

20. A. song  B. cry  C. joke  D. film     

21. A. pass B. fix  C. offer D. bought    

22. A. ran across  B. turned over  C. left for  D. arrived at    

23. A. beautiful  B. anxious  C. big  D. honest    

24. A. secretly  B. luckily  C. slowly  D. proudly   

25. A. bite  B. step  C. mouth D. hand     

26. A. still  B. even   C. also  D. yet   

27. A. walked  B. watched   C. ran D. flew    

28. A. sugar  B. cake C. sandwich  D. snack   

29. A. struggling  B. agreeing C. learning   D. pretending   

30. A. lawn  B. day  C. kitchen  D. sky     

31. A. happy  B. excited  C. interested D. uncomfortable   

32. A. brought B. found  C. supported  D. followed    

33. A. promise   B. wonder  C. admit  D. advise   

34. A. positive  B. silent  C. strict   D. special     

35. A. stayed  B. succeeded  C. appeared  D. failed      

三.请认真阅读下列短文,从短文后各题所给的ABCD四个选项中,选出最佳选项。

A

For the first 8 years of my daughter’s life, I was a single mom, with no help or support from family. To make matters worse, I had left my long-time friends behind so they said I was completely alone.

You can do anything in this world that you make up your mind to do. If you have children, you will homeschool them once you’ve learned a little about homeschooling and child psychology—all can be obtained (获得) within 1/2 hour of reading.

And you don’t need to follow the tough road I traveled. I worked all night after spending time with my child all day. I averaged 4 hours of sleep a night for those first 8 years.

You may wonder if it was worth it. My answer was that I wouldn’t have had it any other way. On the homeschooling side, life is much different. Homeschooled children are still tightly bonded with their parents, and have learned to make smart decisions on their own.

You likely can rely on friends and family. You likely have a spouse (配偶) who will support you. You likely don’t have to learn the hard lessons I did when I was raising my homeschooled child because there is just so much more help and assistance available to homeschoolers now.

Here’s one of fun homeschooling activities for the elementary aged child (from 5 to 11 years old)Wordplay for Homeschoolers: How About a Brain Boost? (9 and up).

This will keep their brains working during the summer months. Improve creativity, vocabulary and have fun with creative puzzles, wordplay, and riddles. 

So, get busy, have fun and enjoy those children this summer—without feeling tired!

36. The passage is mainly written for       .

   A. teachers B. friends C. parents D. children

37. During the years with her daughter, the author       .

   A. received much help B. suffered a lot 

C. cared for no one else D. had an unhappy marriage

38. From the author we can learn that homeschooling       .

   A. makes children’s life different B. is the best way to teach children

   C. helps parents make smart decisions   

D. works better than average schools

39. The readers are advised to       .

   A. follow her road strictly B. sleep for 4 hours every day

   C. turn to others for help

D. take part in more activities with their children

                       B

Some people in the Netherlands are spending 330,000 dollars on a hamburger. The people are scientists at the University of Maastricht. They want to prove that they can make a hamburger that tastes good and does not require an animal to be killed.

Researcher Mark Post and his team have been growing muscle-tissue(肌肉组织) cells in a laboratory with muscles taken from a cow. He says, “We have committed ourselves to making thousands of these small tissues and then bringing them together into a hamburger.”

Several teams around the world are trying to produce meat without killing animals. So far the Dutch team appears to have made the greatest progress. Mr. Post says he wants to show that the world’s growing demand for meat could be satisfied more efficiently and with less harm to the environment.

Seth Tibbott, the founder of Turtle Island Foods in Hood River, Oregon, says, “This is some of our flagship products, the Tofurky roast, being made, where the stuffing is inside and the ... ” His company makes a vegetarian turkey alternative (替代物) called Tofurky. Tofurky is made from tofu made with soybeans. His company estimates (估计) that about three percent of Americans are vegetarians. Seth Tibbott says a lot of other people might try meatless alternatives if those products did look and taste more like real meat.

Biochemistry professor Patrick Brown at Stanford University in California has started his own company developing a meat alternative. His food scientists are working with plant proteins (蛋白质) and oils to try to reproduce the look and taste of the real thing. He says whatever they produce will also need a price that attracts meat lovers.

The American beef industry uses the marketing slogan: “Beef, it’s what’s for dinner.” Jack Field is the director of the Washington Cattlemen’s Association in Washington State. He says he is not too worried about competition from fake meat. He says, “Real beef will be what’s for dinner, now and future.”

40. The Dutch team led by Mark Post is growing muscle-tissue cells to       .

   A. make tasty hamburgers with cow muscles

B. protect animals from being killed

   C. satisfy the growing demand for food

D. develop a meatless hamburger

41. Which of the following statements can not be known about Tofurky?

   A. Tofu is used to make it. B. It will attract many customers.

   C. It is made to look and taste like real meat.

D. American vegetarians may try it.

42. From Jack Field we can learn       .

   A. real meat will find no place in the future market

   B. fake meat will make a big difference to people’s life

   C. it remains to be seen whether fake meat will be popular

   D. there will be no worry about competition from fake meat

1-15  BDABD     CDCCA     DAABA    

16-35  ACBDC     BACDA     BDCAB    DCBAD    36-42  CBACDBD

  评论这张
 
阅读(106)| 评论(1)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017